bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Jelzáloghitel felvétele

Titulus: Hitel

A jelzáloghitel felhasználása tetszőleges: fel lehet venni autóvásárláshoz, de akár lakásvásárláshoz vagy egy komolyabb vállalkozás beindításához is. A felvett pénzzel a hiteligénylő általában szabadon rendelkezik, bár vannak ettől eltérő kondíciók is. A jelzáloghitel fogalma értelmében a jelzálogba adott ingatlan tulajdonjoga mindig a jelenlegi tulajdonosé marad, mindössze a tulajdoni lapra kerül egy elidegenítési tilalom - ez a hitelt nyújtó bank és az ügyfél biztonságát is szolgálja egyben.

Lehet úgy kalkulálni, hogy az ingatlan piaci értékének nagyjából 60-70%-át kaphatja meg a hiteligénylő. Tehát egy 20 milliós ház után mondjuk 13 millió forintot.

A jelzáloghitelnél a fedezet miatt a bank nem vállal akkora kockázatot, tehát magas összeget ad, kedvező feltételekkel.

Számoljuk ki együtt jelzáloghitele törlesztőrészletét!


A jelzáloghitel meglévő ingatlanra felvehető hitel. A jelzáloghitel az egyik legnagyobb hitelösszeg felvételét lehetővé tevő hitelforma. Mivel a jelzáloghitelnél egy ingatlant terhelnek meg, a kölcsön összegének csak az ingatlan értéke szab határt, és egy jelzáloghitel akár több százmillió forintos is lehet. Ha nagy összegű pénzre van szüksége, számos konstrukció közül választhat: a terhelt ingatlan lehet új építésű vagy használt, a hitel lehet szabad vagy kötött felhasználású.

Jelzáloghitel kalkulátor


A jelzáloghitel futamideje 1 és 30 év között választható meg.

Igényelt hitelösszeg: Forint
Futamidő: év
APEH által igazolt jövedelem?
Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.
A jelzáloghitelek típusainak ismertetését ide kattintva érheti el: a jelzáloghitelek típusai - és kiválaszthatja a önnek leginkább megfelelő fajtát.

A jelzáloghitel felhasználása tetszőleges: fel lehet venni autóvásárláshoz, de akár lakásvásárláshoz vagy egy komolyabb vállalkozás beindításához is. A felvett pénzzel a hiteligénylő általában szabadon rendelkezik, bár vannak ettől eltérő kondíciók is.

A jelzáloghitel fogalma értelmében a jelzálogba adott ingatlan tulajdonjoga mindig a jelenlegi tulajdonosé marad, mindössze a tulajdoni lapra kerül egy elidegenítési tilalom - ez a hitelt nyújtó bank és az ügyfél biztonságát is szolgálja egyben. A jelzáloghitelek maximális futamideje 30 év.

Használja kalkulátorunkat, hogy megtudja, körülbelül mennyi lenne a havi törlesztőrészlet. Ha az előzetes számítás elnyerte tetszését, kérje ajánlatunkat ingyen, mindenféle kötelezettségvállalás nélkül.

Ostoba kérdés, hogy „a legolcsóbb jelzáloghitelre vágyik?” Pedig valójában a válasz sokkal bonyolultabb annál, mint hogy egyszerűen csak rávágjuk, hogy igen. Mert a válasz rögtön a következőket implikálja: Honnét? Milyen összegben? Milyen futamidővel? Milyen hitelt?

Természetesen körültekintően vegyen fel jelzálog hitelt, ha a legjobb kölcsönre és a legjobb ügyintézésre vágyik. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött mondhatjuk, hogy idáig még nem volt olyan nehéz ügyfél, akit ne tudtunk volna valamilyen módon kezelni. Természetesen ez nem felhívás akar lenni, hogy tegyen próbára minket, csak meg akarjuk nyugtatni: a hiteligénylés gyors, egyszerű, nem teszi próbára sem az ön, sem a mi idegeinket.

A milyen hitelt kérdésre a válasz egyértelmű: ha csak teheti, jelzáloghitelben gondolkodjon (jelzáloghitel: általános tájékoztató). Miért? Mert így juthat a legnagyobb összeghez, akár magánszemélyként venné fel, akár vállalkozóként vagy vállalkozás nevében. Ennek az oka világos és egyszerű: az egyszerűen csak a hitelfelvevő fizetése által fedezett kölcsönök kihelyezésekor a bankok nagyon óvatosak. A fizetés bármikor lecsökkenhet, megszűnhet, különösen a mai bizonytalan világban, amikor a versenyszféra diktál, de sajnos még nem vagyunk elég felkészültek arra, hogy megálljuk a helyünket, és állásról állásra hajókázzunk. Persze sokszor erre lehetőség sincs.

A jelzáloghitelnél azonban a bank nem vállal akkora kockázatot, tehát magas összeget ad, kedvező feltételekkel, BAR-listásoknak is elérhető. A bank számára a biztosíték a jelzálogtárgy, például egy ház, lakás, nyaraló, garázs, iroda, ha az adós a jelzálogkölcsönt nem tudja fizetni, és semmilyen megoldás sem segít, a bank elárverezi a zálogtárgyat. Ez csak a legutolsó lépés, amely valójában a jelzáloghitel egyik szereplőjének sem jó: az adós elveszti egy ingatlanát (vagy esetleg AZ ingatlanát), a banknak pedig a nyakába szakad egy ingatlan, amellyel valamit kezdeni kell. Bár mindenki úgy véli, hogy a bank arra játszik, hogy a jelzáloghitel felvevő tulajdonát elvegye, ez nem igaz. Ha mondjuk egy bank megkap egy garázst valahol, akkor azzal rengeteg dolog van, a tulajdonjog rendezésétől az árverés intézéséig, amely semmiképpen sem tartozik a profiljába egy ügyintézőnek. Tehát mindenkinek a legjobb a sikeres hitelkihelyezés. Az ügyfélnek az olcsó és sikeres jelzáloghitel kihelyezése, a banknak pedig a megbízható ügyfélnek folyósított jelzálogkölcsön. De itt még mindig nincs vége a mérlegelendő dolgok listájának.

A lényeg ugyanis, hogy egy klasszikus filmből idézzünk, hogy „mennyi a szorzó?” A legjobb „szorzót” a jelzáloghitelek kínálják, mégpedig elsősorban az alaposan megrostált, a piacról összegereblyézett kiváló konstrukciók, amelyek a lehető legalacsonyabb törlesztéssel terhelik meg a jelzáloghitelt felvenni kívánó ügyfelet (jelzáloghitel feltételek ismertetése).

De visszatérve a szorzóhoz: a jelzáloghitel kalkulátor pontosan arra való, hogy megtudja, mennyi az annyi. A kalkulátort mindig a legfrissebb adatokkal töltjük fel (persze az oldalakon található hitelkalkulátorok rendszeres kalibrálása azért igényel némi időt), hogy minél pontosabb tájékoztatást nyújtsunk. A hitelkalkulátorba be kell írnia, hogy mennyi hitelt szeretne felvenni. Jelen esetben ez a jelzáloghitel ügyletbe bevonható ingatlanok értékétől függ. Ennek a megjóslása nem egyszerű, de lehet úgy kalkulálni, hogy az ingatlan piaci értékének nagyjából 60-70%-át kaphatja meg a hiteligénylő. Tehát egy húszmilliós ház után mondjuk 13 millió forintot.

Ezt az összeget beírva a kalkulátorba már csak egy megfelelően hosszú futamidőt kell választani. Nem árulunk zsákbamacskát: a jelzáloghitelek igen komoly összegűek, akár több tízmillió forintra is rúghatnak, ennek megfelelően még akár 30 éves futamidőnél is komoly havi törlesztés jön ki. Éppen arra való a hitelkalkulátor, hogy a meglepetéseknek elejét vegye, és ne az ügyintézés elindításakor derüljön ki, hogy mégsem jól kalkulált.

Ha a fentiekben sem talált választ kérdésére, nézze meg a Jelzáloghitel: Gyakran Ismételt Kérdések oldalt, vagy keresse kollégáinkat.