bankihitel.hu logó Gyorskölcsön banner
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Jelzáloghitel , jelzáloghitelek

Titulus: Hitel

A jelzáloghitel felhasználása tetszőleges: fel lehet venni autóvásárláshoz, de akár lakásvásárláshoz vagy egy komolyabb vállalkozás beindításához is. A felvett pénzzel a hiteligénylő általában szabadon rendelkezik, bár vannak ettől eltérő kondíciók is. A jelzáloghitel fogalma értelmében a jelzálogba adott ingatlan tulajdonjoga mindig a jelenlegi tulajdonosé marad, mindössze a tulajdoni lapra kerül egy elidegenítési tilalom - ez a hitelt nyújtó bank és az ügyfél biztonságát is szolgálja egyben.

Lehet úgy kalkulálni, hogy az ingatlan piaci értékének nagyjából 60-70%-át kaphatja meg a hiteligénylő. Tehát egy 20 milliós ház után mondjuk 13 millió forintot.

Számoljuk ki együtt jelzáloghitel­e törlesztőrészletét!


A jelzáloghitel meglévő ingatlanra felvehető hitel. A jelzáloghitel az egyik legnagyobb hitelösszeg felvételét lehetővé tevő hitelforma. Mivel a jelzáloghitelnél egy ingatlant terhelnek meg, a kölcsön összegének csak az ingatlan értéke szab határt, és egy jelzáloghitel akár több százmillió forintos is lehet. Ha nagy összegű pénzre van szüksége, számos konstrukció közül választhat: a terhelt ingatlan lehet új építésű vagy használt, a hitel lehet szabad vagy kötött felhasználású, és Ön határozza meg azt is, hogy euró, svájci frank vagy forint alapon kívánja törleszteni adósságát.

Jelzáloghitel kalkulátor


A jelzáloghitel futamideje 1 és 30 év között választható meg.

Igényelt hitelösszeg: Forint
Futamidő: év
APEH által igazolt jövedelem?
BAR (KHR)-lista?
Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.
A jelzáloghitelek típusainak ismertetését ide kattintva érheti el: a jelzáloghitelek típusai - és kiválaszthatja a önnek leginkább megfelelő fajtát. A jelzáloghitelek piacán nagyfokú devizásodás figyelhető meg, ennek is lehet a következménye, hogy az ilyen típusú hitelek a legolcsóbbak közé tartoznak, és többnyire a forint gyengélkedése ellenére is megéri idegen valutában felvenni ezeket.A jelzáloghitel felhasználása tetszőleges: fel lehet venni autóvásárláshoz, de akár lakásvásárláshoz vagy egy komolyabb vállalkozás beindításához is. A felvett pénzzel a hiteligénylő általában szabadon rendelkezik, bár vannak ettől eltérő kondíciók is.

A jelzáloghitel fogalma értelmében a jelzálogba adott ingatlan tulajdonjoga mindig a jelenlegi tulajdonosé marad, mindössze a tulajdoni lapra kerül egy elidegenítési tilalom - ez a hitelt nyújtó bank és az ügyfél biztonságát is szolgálja egyben. A jelzáloghitelek maximális futamideje 30 év.

Használja kalkulátorunkat, hogy megtudja, körülbelül mennyi lenne a havi törlesztőrészlet. Ha az előzetes számítás elnyerte tetszését, kérje ajánlatunkat ingyen, mindenféle kötelezettségvállalás nélkül.

Ostoba kérdés, hogy „a legolcsóbb jelzáloghitelre vágyik?” Pedig valójában a válasz sokkal bonyolultabb annál, mint hogy egyszerűen csak rávágjuk, hogy igen. Mert a válasz rögtön a következőket implikálja: Honnét? Milyen összegben? Milyen futamidővel? Milyen hitelt?

Természetesen tőlünk vegyen fel jelzálog hitelt, ha a legjobb kölcsönre és a legjobb ügyintézésre vágyik. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött mondhatjuk, hogy idáig még nem volt olyan nehéz ügyfél, akit ne tudtunk volna kezelni. Természetesen ez nem felhívás akar lenni, hogy tegyen próbára minket, csak meg akarjuk nyugtatni: a hiteligénylés gyors, egyszerű, nem teszi próbára sem az ön, sem a mi idegeinket.

De persze az emberbarát környezet (különösen, ha otthonából intézi az ügyeket mobilbankárunknál) és hangnem még nem minden. A reklámokból jól ismert cég uzsorakamatot kínáló, mosolygós gyilkosai is nagyon kellemes embernek tűnhettek azok számára, akik beleugrottak az iszonyatos feltételekkel kínált kölcsönökbe. Hagyjuk is ezt a témát…

A milyen hitelt kérdésre a válasz egyértelmű: ha csak teheti, jelzáloghitelben gondolkodjon (jelzáloghitel: általános tájékoztató). Miért? Mert így juthat a legnagyobb összeghez, akár magánszemélyként venné fel, akár vállalkozóként vagy vállalkozás nevében. Ennek az oka világos és egyszerű: az egyszerűen csak a hitelfelvevő fizetése által fedezett kölcsönök kihelyezésekor a bankok nagyon óvatosak. A fizetés bármikor lecsökkenhet, megszűnhet, különösen a mai bizonytalan világban, amikor a versenyszféra diktál, de sajnos még nem vagyunk elég felkészültek arra, hogy megálljuk a helyünket, és állásról állásra hajókázzunk. Persze sokszor erre lehetőség sincs.

A jelzáloghitelnél azonban a bank nem vállal akkora kockázatot, tehát magas összeget ad, kedvező feltételekkel, BAR-listásoknak is elérhető. A bank számára a biztosíték a jelzálogtárgy, például egy ház, lakás, nyaraló, garázs, iroda, ha az adós a jelzálogkölcsönt nem tudja fizetni, és semmilyen megoldás sem segít, a bank elárverezi a zálogtárgyat. Ez csak a legutolsó lépés, amely valójában a jelzáloghitel egyik szereplőjének sem jó: az adós elveszti egy ingatlanát (vagy esetleg AZ ingatlanát), a banknak pedig a nyakába szakad egy ingatlan, amellyel valamit kezdeni kell. Bár mindenki úgy véli, hogy a bank arra játszik, hogy a jelzáloghitel felvevő tulajdonát elvegye, ez nem igaz. Ha mondjuk egy bank megkap egy garázst valahol, akkor azzal rengeteg dolog van, a tulajdonjog rendezésétől az árverés intézéséig, amely semmiképpen sem tartozik a profiljába egy ügyintézőnek. Tehát mindenkinek a legjobb a sikeres hitelkihelyezés. Az ügyfélnek az olcsó és sikeres jelzáloghitel kihelyezése, a banknak pedig a megbízható ügyfélnek folyósított jelzálogkölcsön. De itt még mindig nincs vége a mérlegelendő dolgok listájának.

A lényeg ugyanis, hogy egy klasszikus filmből idézzünk, hogy „mennyi a szorzó?” A legjobb „szorzót” a jelzáloghitelek kínálják, mégpedig elsősorban az általunk kínált, alaposan megrostált, a piacról összegereblyézett kiváló konstrukciók, amelyek a legalacsonyabb törlesztéssel terhelik meg a jelzáloghitelt felvenni kívánó ügyfelet (jelzáloghitel feltételek ismertetése). Munkatársaink közül néhányan heti rendszerességgel azzal foglalkoznak, hogy nézegetik a hiteleket, a híreket, a piac változásait, és azonnal reagálnak rájuk: frissítik a jelzáloghitel kalkulátorokat, újra szövegezik a honlapokat. (Utóbbiból nemrég meglehetős botrány kerekedett, azóta a szövegírót kirúgtuk, és részint egy új munkatársunk, részint ügyintézőink írják a honlapon olvashatókat, hiszen több éves vagy akár évtizedes szakértelemmel felvértezve mégis csak ők értenek legjobban a hitelekhez.)

De visszatérve a szorzóhoz: a jelzáloghitel kalkulátor pontosan arra való, hogy megtudja, mennyi az annyi. A kalkulátort mindig a legfrissebb adatokkal töltjük fel (persze az oldalakon található hitelkalkulátorok rendszeres kalibrálása azért igényel némi időt), hogy minél pontosabb tájékoztatást nyújtsunk. A hitelkalkulátorba be kell írnia, hogy mennyi hitelt szeretne felvenni. Jelen esetben ez a jelzáloghitel ügyletbe bevonható ingatlanok értékétől függ. Ennek a megjóslása nem egyszerű, de lehet úgy kalkulálni, hogy az ingatlan piaci értékének nagyjából 60-70%-át kaphatja meg a hiteligénylő. Tehát egy húszmilliós ház után mondjuk 13 millió forintot.

Ezt az összeget beírva a kalkulátorba már csak egy megfelelően hosszú futamidőt kell választani. Nem árulunk zsákbamacskát: a jelzáloghitelek igen komoly összegűek, akár több tízmillió forintra is rúghatnak, ennek megfelelően még akár 30 éves futamidőnél is komoly havi törlesztés jön ki. Éppen arra való a hitelkalkulátor, hogy a meglepetéseknek elejét vegye, és ne az ügyintézés elindításakor derüljön ki, hogy mégsem jól kalkulált.

Ha a fentiekben sem talált választ kérdésére, nézze meg a Jelzáloghitel: Gyakran Ismételt Kérdések oldalt, vagy keresse kollégáinkat.


Iratkozzon fel a BankiHitel.hu információs hírlevelére!
Hírlevelünkben tájékoztatást adunk az aktuális hitelekről, hitellehetőségekről.
Az Ön vezetékneve:
Az Ön keresztneve:
Az Ön e-mail címe:
Adatait bizalmasan kezeljük.

Hírlevél

spacer
2005-2014 © Bankihitel Kft. | RSS RSS forrás |
Ugrás a lap
tetejére!