bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Szabad felhasználású hitel

Titulus: Hitel

A hitelkalkulátor segítségével kiszámolhatja, nagyjából milyen törlesztőrészlettel tudja visszafizetni a felvenni kívánt összeget. Ha sikerült megtalálnia a szabad felhasználású hitel mellé a megfelelő futamidőt és pénzösszeget, kérje munkatársaink ingyenes segítségét az ügyintézésben. a hitelfelvételtől bármikor elállhat, sem ez, sem a szolgáltatás igénybevétele nem kerül egy fillérjébe sem!

Diszkréció: előfordulhat, hogy a szabad felhasználású hitelt valami olyasmire költené, amit nem szeretne elárulni a banknak, de előfordulhat ennek az ellenkezője is, amikor azt nem szeretné, hogy akinek a pénzt adja, megtudja, hogy ön hitelből finanszíroz valamit.

A szabad felhasználású hitel meglévő ingatlanra felvehető hitel.

Számolja ki a­ törlesztőrészletét!


A szabad felhasználású hitelek, ingatlan alapú jelzáloghitelek a legkedveltebb hitelformák közé tartoznak. Az ilyen típusú kölcsönök keretében nagyobb összeg is igényelhető, szabad felhasználású, tehát a pénzt bármire költheti, és a magyar lakástulajdonlási struktúra miatt ez a hitel csaknem a teljes felnőtt korú lakosság számára elérhető.

­­Kalkulátor


A hitel maximális futamideje 30 év.


Igényelt hitelösszeg: Forint
Futamidő: év
APEH által igazolt jövedelem?
Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.
A szabad felhasználású hitel nevében viseli legnagyobb előnyét: a felvett összeg bármire költhető, nem kell utólag számlákat bemutatnia a megvásárolt vagy megépített ingóságokról, ingatlanokról, nincsenek kellemetlen kérdések vagy pillantások, hogy Ön mit kezd a pénzével.

Ha szeretne egy komolyabb, szabadon felhasználható összeghez jutni, és rendelkezik ingatlannal, ne habozzon: az ingatlan alapú hitel Önnek találták ki. Munkatársaink segítségére lesznek a hitelkérelmezés folyamatában, forduljon hozzánk bizalommal! Garantáljuk, hogy senki nem fogja megkérdezni, mire szeretné felvenni a pénzt, mi szigorúan munkának tekintjük a hitelügyintézést, és tiszteletben tartjuk a döntését, ha nem kívánja felfedni a hitelfelvétel célját.

A szabad felhasználású hitelek előnyeit összefoglalóan úgy lehetne leírni, hogy azért jók, mert a bank nem lát bele a magánéletünkbe, és egyáltalán, mindenki arra költi a pénzt, amire csak akarja.

A lényege tehát a diszkréció: sem a bank nem fogja tudni, hogy mire kell pénz, sem a pénz végállomása nem fogja tudni, hogy honnét van. Nem akarunk profán példákkal dobálózni, de statisztikailag is kimutatható, hogy a névtelenséget biztosító oldalakon sokkal több a látogató, a vásárló. Bizonyára önben is felmerült már, hogy valamit szeretett volna megvenni vagy kipróbálni, de végül letett róla, mert nem akarta kiadni az arcát, a nevét, címét stb.

Pontosan ilyen esetekre nyújt megoldást. Itt persze nem arról van szó, hogy fél kiadni adatait. Egy banki ügyletnél általában elengedhetetlen dolgokról beszélünk, amelyeket esetenként mégis jobb úgy intézni, hogy senki se tudjon róla, honnan jött és mire kell a pénz. A szabad felhasználású kölcsönök általában természetükből következően drágák, magas kamatúak. Ennek oka, hogy a bank nem tudhatja, hogy mire fordítja majd az általuk kiutalt összeget. Lehet, hogy éppenséggel ki nem fizetett számlák, tartozások kiegyenlítésére megy el, vagy egy teljesen improduktív célra, esetleg az ügyfél olyan üzletbe vág, amely biztosan nem lehet nyereséges.

A hitel kihelyezése tehát kockázatos lépés a bank részéről. Azonban mindig lehet találni egy még jobb ajánlatot, és mi éppen azon vagyunk, hogy a még jobb ajánlatot megtaláljuk, méghozzá gyorsan, hogy ön nehogy rosszabb hitelt vegyen fel, miközben már a jobbik is ott van. Amint tehát valamelyik bank lép, mi már követjük is. Ügyfeleinknek mindig a legjobb ajánlattal szolgálunk, mivel az a filozófiánk, hogy akkor jönnek vissza hozzánk, vagy akkor ajánlanak minket másoknak is, ha maximálisan elégedettek velünk. És ugyan hogyan lehetnének elégedettek, ha a szabad felhasználású hitelek (vagy a lakáshitelek, jelzáloghitelek stb.) piacán ők maguk is jobb konstrukciót találtak volna, mint amit mi nyújtunk nekik?

Egy hitelközvetítő cég, ha ad magára, olyan szabad felhasználású (és bármilyen egyéb) hitelt kínál, amely magasan veri a többi ajánlatot. Vajon mi adunk magunkra? Próbálja ki, nézze meg, hiszen van ellenőrzési lehetőség. A hitelkalkulátor pontosan arra való, hogy a hangzatos szavak mögötti tartalmat ön is leellenőrizhesse. Az információ nem hatalom, hanem sokkal több annál: pénz. A hitelkalkulátor lényege, hogy ön jó előre tervezhessen, és akár évtizedekre előre tudja, hogy mennyit kell majd fizetnie egy hitelért. Mivel nem csak forintban vehető fel, hanem euróban is, ezért adott esetben a törlesztés összege változhat. (Ráadásul a forint alapú kölcsönök sem garantálnak örökké fix törlesztést, mivel remélhetőleg nálunk is euróval fizetünk majd néhány év múlva, márpedig akkor át kell számítani a forinttörlesztést euróra. Ennek a szabad felhasználású és egyéb kölcsönökre kiható következményeit egyelőre senki sem látja még, de ha a sérülékeny, ide-oda rángatott forint megszűnik, ma már inkább áldásnak tekinthető, mint átoknak.)

A kalkulátorra visszatérve: a metódus egyszerű, mint a faék: csak be kell írnia, hogy mennyi pénzt szeretne felvenni, és hogy mekkora futamidőre gondolt, majd kiszámoltatni a kalkulátorral, hogy ez milyen törlesztéssel jár. Elképzelhető, hogy túl soknak tartja a havi kiadást, ebben az esetben két megoldás közül választhat: vagy csökkenti a felvenni kívánt hitelösszeget (ha ez lehetséges), vagy növeli a futamidőt (persze itt is megvannak a korlátok).