bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hitelkiváltás - adósságrendező hitel

Titulus: Hitel

Több pénzt szeretne felvenni, mint a jelenlegi hitele, vagy olcsóbb kamatozásúra cserélni aktuális kölcsönét? Mindkettő problémára van megoldás, a szabad felhasználású adósságrendező hitel. Ez a hiteltípus a jelzáloghitelek egyik fajtája, amikor is a bank egy ingatlan ún. menekülési vagy hitelbiztosítéki értékének 80%-áig nyújt kölcsönt.

A hitelkiváltás szabad felhasználású, vagyis a jelenlegi, kedvezőtlen kamatozású vagy nem elegendő összegű kölcsön kifizetése után fennmaradó résszel Ön azt csinál, amit akar.

Nem kap elegendő hitelt bankjától? Szeretne több hitelt felvenni ingatlanára? Olcsóbb hitelt szeretne? Hitelkiváltás? Mi tudjuk a megoldást!

 

Szabad felhasználású adósságrendező hitel az ingatlan hitelbiztosítéki értékének akár 60-80%-áig


Akár munkáltatói és jövedelemigazolás nélkül, meglévő hitelek kiváltására.

Hitelkiváltás kalkulátor


A hitelkiváltás futamideje 1 és 30 év között választható meg.

Igényelt hitelösszeg: Forint
Futamidő: év
APEH által igazolt jövedelem?
Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.
Az adósságrendező hitel / hitelkiváltás településtől függetlenül az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 60-80%-ig felvehető, amennyiben ezt az ingatlan állapota megengedi. A hitelkiváltás révén felvett hitelből visszafizetheti meglévő hitelét, a fennmaradó rész pedig szabadon felhasználható. Vályog illetve vegyes építésű ingatlanra nem vonatkozik az ajánlat.

Mindig kaphat több hitelt, vagy, ha most megnézi a banki kondíciókat, kiderül, hogy egy régi kölcsön összegét ma felvehetné jobb feltételekkel is. Sajnos az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, hogy korrigálja tévedését és a hitelét sem tudja csak úgy lerázni magáról, hogy inkább egy új, jobb hitelre cserélje.

Azonban amire igény van, arra megoldás is van: a hitelkiváltás, azaz hitelkiváltó hitel.

Akciós, könnyített feltételek: Új hitelcsere program »

Több pénzt szeretne felvenni, mint a jelenlegi hitele, vagy olcsóbb kamatozásúra cserélni aktuális kölcsönét? Mindkettő problémára van megoldás, a szabad felhasználású adósságrendező hitel.

Ez a hiteltípus a jelzáloghitelek egyik fajtája, amikor is a bank egy ingatlan ún. menekülési vagy hitelbiztosítéki értékének 80%-áig nyújt kölcsönt. A menekülési értéket minden bank egyedileg határozza meg, általában egy ingatlan piaci értékének 50-75%-át értik alatta, az adósságrendező hitel eme összeg 80%-ára rúghat.

A hitelkiváltás szabad felhasználású, vagyis a jelenlegi, kedvezőtlen kamatozású vagy nem elegendő összegű kölcsön kifizetése után fennmaradó résszel Ön azt csinál, amit akar.

Az adósságrendező hitelt arra is felhasználhatja, hogy jelenlegi kusza hitelezési helyzetét rendezze: visszafizeti különböző hiteleit, és ezután már világosan láthatja, hogy a megmaradt egyetlen hitelt pontosan mennyi ideig, milyen részletekben kell kiegyenlítenie.

A hitelkiváltás feltételei:
  • Ön nem szerepel a BAR-listán.
  • Legfeljebb passzív BAR-listás státuszban van.
  • Az elmúlt 3 hónapban meglévő hitele törlesztőrészleteit határidőn belül fizette.


Ha úgy érzi, hogy nagyon komoly bajba került, mert a felvett jelzáloghitel miatt nemsokára elúszhat a háza, telke stb., egy egész élet munkája, akkor lépjen mielőbb. Sajnos valódi segítségre szinte sehonnét sem számíthat, hiszen a közgazdaságtudományban van egy angol mondás, amelyet manapság már magyarul is sokat hallani: nincs olyan, hogy ingyen ebéd. Magyarul: egy rendszerben van valamennyi pénz, és ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor sem lehet több pénzt találni benne, csak ha beleteszik. A hitelkiváltás egy nagyon komoly, fenyegető és súlyos problémára ad lehetőleg kedvező választ.

Az adósságrendezés lényege nem az, hogy a hitelt valahogyan vissza tudja fizetni, hanem valójában az, hogy egy rosszul sikerült jelzáloghitelezés miatt nehogy elveszítse mindenét. (Az adósságrendező hitel persze kisebb hiteleket is „rendezhet”. Fontos, hogy nem csak az adóst, hanem az adósságba bevitt kezestársat is mentesíteni kellhet és lehet a katasztrofális következmények alól. Igaz, hogy volt rá példa, hogy az adós elpárolgott, a kezes vagy adóstárs pedig élete végéig fizethet egy bizonyos összeget, az soha sem fog elfogyni, mivel a havi törlesztés nagyobb, mint a tőle nyugdíjasként levonható legnagyobb összeg.)

Szóval az ingyen ebéd: a devizahitelesek megmentése vagy a jelzáloghitelük miatt bajba kerültek megmentése egyaránt súlyos probléma a bankoknak és a költségvetésnek is. Azonban az adósságrendezés, a problémás hitelesek megmentése pénzügyi akció: a hitelkiváltás nem azt jelenti, hogy a bank elengedi a hitelt vagy a költségvetés kifizeti ön helyett az elmaradást. Az adósságrendező hitel lényege, hogy ön nagyon kedvező feltételekkel kap hitelkiváltó kölcsönt, amelyet fel tud használni problémás, drága hitele visszafizetésére, és ezután sokkal könnyebb lesz majd a hitel terheit viselni.

Hogy miről is van szó konkrétan? Lássunk egy példát: önnek van egy vagy akár több hitele, amelyek összege 2 000 000 Ft, és ezekre kifizet mondjuk havi 60000 Ft-ot törlesztésként. Ez egy nagy összeg, pláne, ha devizahitele van, és nem számított ilyen teherre, vagy elvesztette a munkáját, stb. Ebben az esetben mi történik? Ön felvesz egy 2 000 000 Ft-os adósságrendező hitelt vagy hitelkiváltó hitelt (ki így, ki úgy ismeri és nevezi), és kifizet 12 500 forintot. A hitelkiváltás révén a pénzből visszafizeti az eddigi hitelt, és azokat ezzel letudja. A kétmillió forintos hitelt pedig ezentúl sokkal kisebb törlesztésekkel fizeti meg.

Hitelkiváltó hitelről általában akkor beszélünk, ha egy drága hitelt lecserél egy másikra, míg adósságrendezőnek azt a kölcsönt hívjuk, amellyel több kölcsönt is visszafizet, hogy ezután csak egyet kelljen törlesztenie. Nem valószínű, hogy a bankok tévednének az elszámolásban, de akár a pénzintézet, akár ön is véthet egy hibát, ha több hitelt kell intéznie. Ilyen problémákra is kiváló ellenszer a hitelkiváltás: önnek nem kell különböző határidőkre figyelnie, egyszerűbbé válik a fizetés, a bank az átutalás miatt nem von le akkora összeget, tehát csak jól járhat az adósságrendező hitellel.

Bár már fentebb is felvillantottunk egy konkrét példát (2000000 Ft 12500 forintos havi törlesztővel), ha egészen pontosan kíváncsi, hogy mit kínálunk, akkor a hitelkalkulátorral tud a legjobban tájékozódni. A hitelkiváltás kalkulátor egyszerűen működik: ha van egymillió hitele, akkor egyszerűen beírja, hogy egymillió forintot akar felvenni (illetve az előtörlesztés miatt valamennyivel többet, mert a bank többnyire sajnos bekér egy bizonyos díjat utoljára attól, aki ki akar lépni a körből), és beírja azt a futamidőt, amennyi a hitelből hátra van. Ha több kölcsöne van, és adósságrendezést szeretne, akkor adja meg a leghosszabb futamidőt. Mivel a banki konstrukciók általában folyamatosan egyre kedvezőbbek, ezért olcsóbb kölcsönhöz is hozzájuthat azonos futamidővel, de ha így nem sikerülne könnyíteni a havi terheken (erre elég kevés az esély), akkor egyszerűen növelje a futamidőt.