bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Lakásvásárlási hitel, lakáshitel, CSOK

Titulus: Hitel
Tel: Lakáshitel
Tel: Lakáskölcsön

Használja online lakáshitel kalkulátorunkat a hitelösszeg és futamidő beállításával a havi törlesztőrészlet kiszámításához, és ha az előzetes számítás elnyerte tetszését, kérje pontos ajánlatunkat! Ez semmilyen kötelezettséggel sem jár, Önnek nem kell hiteligénylési díjat fizetnie, vagy, ha végül kiderül, hogy mégsem akarja felvenni a kölcsönt, minden további nélkül elállhat a kölcsönigényléstől.

Nincs vesztenivalója, legföljebb egy jó hitelkonstrukciót szalaszthat el!

A lakásvásárlási hitelek piaca folyamatosan változik. Míg bizonyos időszakokban megszűnnek a támogatott formák, addig máskor ezeket valamilyen módon megpróbálják újraindítani.

Számoljuk ki együtt lakáshitele törlesztőrészletét!

Jelenleg úgy tűnik, a szoc. pol. vagy más, új nevén a CSOK, LÉK (családi otthonteremtési kedvezmény, lakásépítési kedvezmény) jó időre bekerül a megszerezhető támogatási formák közé, de a magas ingatlanárak miatt azoknak, akik házat szeretnének építeni, vásárolni vagy lakást vennének, nagyobb szükségük lesz a kedvező hitelekre, mint idáig.

Lakáshitel kalkulátor


A lakáshitel futamideje 1 és 30 év között választható meg.

Igényelt hitelösszeg: Forint
Futamidő: év
APEH által igazolt jövedelem?
Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.
A bankok a megnövekedett igényeket igyekeznek kiszolgálni és új lakáshitel konstrukciókat kitalálni, amelyekkel magukhoz csábíthatják ügyfeleket - nem csak a saját maguk, hanem a hitelfelvevők hasznára, előnyére is. Magyarországon a legnagyobb hitelállományt a lakáshitelek képviselik, és ez az összeg (és az összes hitelhez viszonyított aránya is) ezután csak tovább fog nőni.

Ilyen helyzetben, amikor ekkora igény mutatkozik a lakásvásárlási hitelekre, különösen körültekintően kell eljárni: meg kell vizsgálni a banki ajánlatok minden részletét. Ha Önnek nincs ideje arra, hogy a lakáshitel-feltételek szövegével bíbelődjön, azonban nem akar lemondani lakásvásárlási, házépítési vagy házvásárlási terveiről, bízza ránk a munka nehezét! Több éves tapasztalattal, számtalan bankkal kiépített kapcsolatokkal garantáljuk Önnek, hogy a jelenlegi helyzetben is megtaláljuk a legjobb hitelt, amelyet a megnehezített lakásvásárlási körülmények között is kielégítőnek fog találni.

Biztosak vagyunk azonban, hogy a lakáshitel kalkulátor a legjobb eredményt fogja kiadni. Hogy miért? Mert cégünk üzletpolitikája, hogy a lehető legjobb hiteleket nyújtsuk a piacról az ügyfeleknek, mint ahogyan arról már fentebb is szó esett. Valójában ezt úgy tudjuk elérni, hogy amikor munkatársainknak éppen nincs más dolga, akkor ráuszítjuk őket a bankok honlapjaira, ismertetőire, a hírekre, és heti rendszerességgel átfésüljük a piacot a legjobb lakáshitelek után kutatva.

Bár előfordul, hogy nem kerül fel már másnap a legjobb lakáshitel az oldalunkra, ha benyújtja hozzánk igényét, akkor a néhány napos átfutási idő alatt bizonyosan megtaláljuk a legjobb lakásvásárlási hitelt, akkor is, ha az menet közben érkezik be. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy várnia kellene az ügyintézésre! Elindítjuk a folyamatot, megtesszük a lakáshitelére szóló személyes ajánlatot, de végig figyelembe vesszük a „lapzárta után” érkezett híreket is. Amíg csak be nem nyújtjuk igénylését a kiválasztott, a legjobb lakásvásárlási hitelt nyújtó bankhoz, addig a pillanatig mindig figyelembe tudjuk venni a hitelpiac változásait (sőt, még utána is, persze ésszerű kereteken belül - pontosan erről szól az adósságrendező hitel, amelynek keretében a régi, rossz, drága kölcsöneit cserélheti le olcsó, alacsony kamatozású újabbakra).

A lakáshitel minden esetben jelzáloghitel, vagyis szükség van a felvételéhez egy ingatlanra, amely a hitel fedezetéül szolgál. Ennek oka egyszerű: egy ilyen nagy összegű hitelnél semmilyen fizetéssel sem lehet garantálni, hogy az ügyfél a lakáshitelt vissza tudja fizetni, tehát kell egy 100%-os biztosíték, amelyre a bank azt mondja, tökéletesen bebiztosítja afelől, hogy a vásárlási hitel összegét minden körülmények közt visszakapja. Erre valójában nincs biztosíték, mivel egy ingatlan értéke a hosszú, több évtizedes futamidejű lakáshitel törlesztése alatt jelentősen megváltozhat, mégpedig leginkább lefelé. A házat, garázst, telket stb. könnyebb elhanyagolni, mint szinten tartani, és ráadásul akármit tehetünk, ha a szomszédság megváltozik, akkor az ingatlan értéke pillanatok alatt akár a töredékére süllyedhet.

A lakáshitel jelzálog alappal tehát mind a banknak, mind az ügyfélnek jó befektetési forma, persze egészen más okból. A bank viszonylagos biztonságban tudhatja a kihelyezését, az ügyfél pedig a bank biztonságérzetéből profitálhat: alacsony kamattal kaphat pénzt, mégpedig jelentősebb összeget.

A lakáshitel a nevével ellentétben nem csak arra használható, hogy lakást vegyen. Természetesen házat is vásárolhat (érdekes történelmi és nyelvészeti tanulmányt lehetne írni arról, hogy miért lakás- és miért ne házhitelnek hívjuk ezt a hiteltípust), de emellett házépítésre, házvásárlásra, felújításra, bővítésre is felhasználhatja a kölcsönt. A felhasználást ebben az esetben, mivel lakáshitelről van szó, számlákkal kell igazolni, azonban ez nem jelenthet gondot rendeltetésszerű felhasználás esetén.

Érdemes végül még arra kitérni, hogy a lakásvásárlási hitelek piaca folyamatosan változik. Míg bizonyos időszakokban megszűnnek a támogatott formák, addig máskor ezeket valamilyen módon megpróbálják újraindítani. Mi minden változásra reagálunk, és ha új termék lép be a piacra (például a támogatott lakáshitel), akkor azonnal felvesszük az oldalunkra. Így nem kell attól tartania, hogy ha minket választ, bármiről is lemarad. Sőt az apparátusunk és elhivatottságunk biztosíték arra, hogy a legjobb kiszolgálásban lesz része, a legjobb hitelekhez juthat, és tisztességes cég segítségét kérheti, amelynek az a célja, hogy ügyfélkörét bővítse, nem pedig, hogy a mostanit megnyírja.