bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Autófinanszírozás, autóhitel

Titulus: Autóhitel
Tel: 06 (70) 60 89 363

Az autóhitel új és használt autó vásárlására, magánszemélyek, egyéni és társas vállalkozások számára egyaránt igénybe vehető hitellehetőség, amelyben az ügyfél gépkocsija szolgál fedezetül a finanszírozó számára.

Autóhitel a szó szoros, finanszírozási konstrukciót takaró értelmében nem érhető el a jelenlegi szabályozás mellett: jelenleg csak lízingelni lehet; a köznyelvben való elterjedtsége okán mi tovább használjuk a kifejezést, de ezúton hívjuk fel figyelmét, hogy jelenleg csak a lízing termék érhető el.

Ha az autóvásárlási hitel havi törlesztése megfelelő, akkor el is indíthatja az igénylés folyamatát. Ezután kollégáink összeállítják az ön személyére szabott ajánlatot.

Az autóvásárlási hitel futamideje 14 éves vagy annál fiatalabb, illetve új autók esetén 12 és 84/96 hónap között szabadon választható meg.

Autóhitel kalkulátor

Az autóhitel futamideje 1 és 8 év között választható meg.

Igényelt hitelösszeg: forint
Évjárat: év /
Futamidő:
BAR (KHR)-lista?
Felhívjuk figyelmét, hogy az autóhitel kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.
Az autópiac megrendülésével egyre könnyebb olcsón jó minőségű új autóhoz jutni, nem is beszélve a használt autók árának csökkenéséről. Ha ki akarja használni a mostani, kedvező környezetet és az autópiac pangását, egy jól kiválasztott autóvásárlási hitel révén két legyet üthet egy csapásra: új vagy használt autóhoz jut és az autóhitelek törlesztőrészletei is fizethető szinten tarthatóak.

Az általunk bemutatott autófinanszírozási konstrukciók a piac legjobbjai közül kerültek kiválasztásra. Akár új, akár használt autót venne, a vásárló lehet magánszemély, egyéni vállalkozó vagy vállalkozás, a megvásárolni kívánt autó pedig lehet személyautó vagy teherautó: mindenre van optimális megoldás, és mi bemutatjuk azt Önnek.

  • az autóvásárlási hitel (lízing!) 20% önerőtől felvehető
  • akár 84/96 hónapra (lakossági/vállalati),
  • nincs szükség külön fedezetre, az maga a megvásárolt autó lesz
  • az autó értékének 80%-át hitelből finanszírozhatja (lakossági/vállalati)
  • az autóhitelek futamideje akár 84/96 hónap, vagyis hét/nyolc év is lehet
  • cascómentesen is igényelhető
  • vállalati ügyfelek: 20% önerő, lízing mint finanszírozási forma, 8 éves futamidő
Az autóvásárlási hitel futamideje 14 éves vagy annál fiatalabb, illetve új autók esetén 12 és 84/96 hónap között szabadon választható meg.


Az autófinanszírozás területén tehát a fentiekből is láthatóan érdekes kettősség figyelhető meg: egyrészt kiváló konstrukciók állnak a rendelkezésére teljesen eltérő feltételekkel, másrészt ezek is meg vannak osztva a lakossági és a nem lakossági ügyfelek (vagyis nem természetes, hanem jogi személyek) közt. A kamat minden esetben ugyanaz, azonban minden további feltétel teljesen más. Lássuk ezeket részleteiben, a fentieknél némileg jobban kifejtve. Először kezdjük a lakossági ügyfelekkel, mivel ők sokkal többen vannak, mint az üzleti szférából érkezők.

A vállalkozások, egyéni vállalkozók nagyszerű autólízing-szerződéseket köthetnek: esetükben a futamidő maximálisan nyolc év (tehát eggyel több, mint magánszemélyeknél), az önerő pedig bármilyen kamatszámítási alap esetén egységesen 20%.

A fentiekben bemutatott autófinanszírozási konstrukciók közös kondíciói a következők: új vagy használt autóhoz egyaránt felvehető az autóhitel. Új autónál nincs értelme maximális életkorról beszélni, használt autó, teherautó, kishaszonjármű stb. esetén viszont figyelni kell, ugyanis a szerződés lejártakor a finanszírozott autó nem lehet idősebb 14 évesnél. Tehát: ha egy nyolcéves autót venne meg, akkor csak hat év lehet a teljes futamidő.

Mielőtt a hitelkalkulátort megnézné, és kollégáink segítségével kiszámítaná vele a kölcsönök törlesztését, fontos tudni, hogy a legkisebb folyósítható összeg 300 000 forint, és a megvenni kívánt használt autó árának el kell érnie az 500 000 forintot. Kisebb összegek esetén a pénzügyi irányelvek miatt nem tudunk hitelt folyósíttatni.

Végül ejtsünk szót a honlap egyik - ha nem a - legfontosabb részéről, a hitelkalkulátorról. A hitelkalkulátor az emberiség egyik nagy jótéteménye, valami, ami miatt az informatikusok kasztja „megérdemel egy vödör vizet a pokolban” (idézet Vekerdy Józseftől). Az autóhitel kalkulátor arra való, hogy megkönnyítse a választást, és a jobbik hitelt vehesse fel a sok közül. Szinte minden bank, cég oldalán talál hitelkalkulátort, hiszen mindenki szeretné, ha az ügyfelei előre látnák, hogy milyen feltételekkel adnak neki autóhitelt, lakáshitelt, jelzáloghitelt stb., hogy ne az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy az ügyfél nem ilyen lovat akart. A kalkulátor kitöltése után kollégáink emailben vagy telefonon tájékoztatják a pontos havi törlesztőrészletről.

Az autóhitel kalkulátor kitöltése után kollégáink felveszik a kapcsolatot Önnel, hogy tájékoztassák, mennyi lesz a törlesztés. Nem tudjuk naponta frissíteni az összes kalkulátor adatait, így az autóhitel kalkulátor gyakorlatilag kollégáink közreműködésével a végső adatokat fogja kiadni.

A részletekről, a végső lépésekről munkatársaink telefonon tájékoztatják önt, vagy éppenséggel kérheti azt is, hogy emailben kapja meg ajánlatunkat, így tovább gondolkodhat rajta. Munkatársaink ugrásra készen várják az ügyfelek megkereséseit.