bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Használtautó vásárlás hitelre

Titulus: Autóhitel
Tel: 06 (70) 60 89 363

A megfelelő autó megtalálásához érdemes a használtautó piacon is körülnéznünk, és elmennünk egy telepre, vagy végigböngészni a hirdetéseket. A válság ezt a szektort is érintette, ezért most nagyon jó áron foghatunk ki magunknak egy-egy kocsit. Autóhitel a szó szoros, finanszírozási konstrukciót takaró értelmében nem érhető el a jelenlegi szabályozás mellett: jelenleg csak lízingelni lehet; a köznyelvben való elterjedtsége okán mi tovább használjuk a kifejezést, de ezúton hívjuk fel figyelmét, hogy jelenleg csak a lízing termék érhető el. Ha nem látjuk át teljesen a hitelpiacot, nem tudjuk, melyik konstrukció lenne a legelőnyösebb a mi helyzetünkben, érdemes elvégeztetni egy kalkulációt egy hitelügyintéző munkatárssal, hogy tisztábban lássunk, és eldönthessük, megéri-e számunkra ilyen feltételekkel hitelt felvenni.

Ha a bank mindent rendben talál, azaz hitelképesnek ítél, hamarosan megtörténhet a hitel folyósítása, és mehetünk is aláírni a szerződést, hogy végre beülhessünk a vágyott autóba.

Kalkulátor

A futamidő 1 és 8 év között választható meg.

Igényelt hitelösszeg: forint
Évjárat: év /
Futamidő:
BAR (KHR)-lista?
Felhívjuk figyelmét, hogy a kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Ha csak hitelre tudunk vásárolni, akkor is választhatunk használt autót. Ilyenkor ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe vennünk, mintha új gépjárművet vennénk. Tehát, el kell döntenünk, hogy használtautó hitelt szeretnénk felvenni (vagyis lízingelnénk, mert most csak azt lehet), mégpedig forint alapon, illetve mekkora futamidővel. Az egyetlen különbség használtautó hitel igénylésekor, hogy nem mindegy, milyen idős az autó, amit választunk. Minél öregebb autót nézünk ki, annál rövidebb lehet a futamidő, ugyanis annak lejártakor a gépjármű kora tizenöt évben van maximalizálva. Persze egy idősebb autóhoz olcsóbban juthatunk hozzá, így nem is lesz szükségünk például 84 hónapos futamidőre, hiszen az igényelt hitelösszeget kevesebb részletben is ki tudjuk fizetni.

Az idős autók hátránya azonban, hogy valószínűleg gyakrabban kell szervizbe vinni őket, így lehet, hogy nem járunk sokkal jobban, mintha egy drágább és fiatalabb modellt választottunk volna. Ha túl sok a megfontolandó szempont, és emiatt egyedül nehezen tudunk dönteni, a használtautó hitel igénylése előtt érdemes megkérdezni egy szakembert. Ha egy hitelügyintéző céghez fordulunk, lehetőségeink és kívánságaink ismeretében a munkatársak ki tudják kalkulálni, melyik konstrukció lenne számunkra a legideálisabb. Magát az autót persze nekünk kell kiválasztanunk, de már az is segítség lehet, ha a használtautó hitelhez kapcsolódó ügyintézéssel együtt járó papírmunkát és egyéb bosszúságokat leveszik a vállunkról, és nekünk csak a szerződést kell aláírnunk.

Biztosan többen elgondolkoznak azon autóvásárlás előtt, hogy használt kocsira egyáltalán érdemes-e hitelt felvenni. Hiszen mire lejár a futamidő, az autó eleve csökkent értéke még kevesebb lesz, és lehet, hogy már akkor legszívesebben vennénk helyette egy újat. De vannak olyan esetek, amikor a használtautó hitel igenis jó megoldás lehet. Ha nem látjuk át teljesen a hitelpiacot, nem tudjuk, melyik konstrukció lenne a legelőnyösebb a mi helyzetünkben, érdemes elvégeztetni egy kalkulációt egy hitelügyintéző munkatárssal, hogy tisztábban lássunk, és eldönthessük, megéri-e számunkra ilyen feltételekkel hitelt felvenni. Azt persze segítség nélkül is tudhatjuk, hogy túl öreg autót nem érdemes vásárolni, hiszen azt egyrészt sokkal többször kell szervizbe vinni, másrészt pedig nem kaphatunk rá olyan jó feltételekkel hitelt. Mivel a használtautó hitelnél a gépkocsi életkora a futamidő lejártakor legfeljebb tizenöt év lehet, hétévesnél idősebb autót a leghosszabb, azaz kilencvenhat hónapos futamidővel nem vásárolhatunk még céges igénylőként sem.

Ha alaposan átgondoltuk, mi éri meg és mi nem, illetve kiválasztottuk leendő autónkat, elindulhat a használtautó hitel igénylése. Először is át kell esnünk egy hitelképességi vizsgálaton. A szükséges dokumentumok benyújtása után a hitelintézet megvizsgálja többek között munkaviszonyunkat, munkahelyünk stabilitását, jövedelmünket, életkorunkat, esetleges további hiteleinket, közüzemi számláink egyenlegét, bankszámlaegyenlegünket, és azt, hogy szerepelünk-e a KHR-listán. Hitelt akkor is kaphatunk, ha szerepelünk rajta, de csak abban az esetben, ha már kifizettük egykori tartozásunkat, tehát passzív listások vagyunk. Ha a bank mindent rendben talál, azaz hitelképesnek ítél, hamarosan megtörténhet a hitel folyósítása, és mehetünk is aláírni a szerződést, hogy végre beülhessünk a vágyott autóba.