bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Autóhitel kalkulátor online

Titulus: Autóhitel
Tel: 06 (70) 60 89 363

Az autóhitel kalkulátor használata nagyon egyszerű. Miután kitöltötte az űrlapot, és elküldte azt, a hitelügyintéző munkatárs kiszámolja, mekkora törlesztőrészletre számíthat. Így tudunk tervezni, és eldönthetjük, belefér-e a költségvetésünkbe az adott összeg vagy sem. Autóhitel a szó szoros, finanszírozási konstrukciót takaró értelmében nem érhető el a jelenlegi szabályozás mellett: jelenleg csak lízingelni lehet; a köznyelvben való elterjedtsége okán mi tovább használjuk a kifejezést, de ezúton hívjuk fel figyelmét, hogy jelenleg csak a lízing termék érhető el.

Az autóhitel futamideje 1 és 8 év között választható meg.

Igényelt hitelösszeg: forint
Évjárat: év /
Futamidő:
BAR (KHR)-lista?
Felhívjuk figyelmét, hogy az autóhitel kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Ráadásul, mivel az autóhitel kalkulátor használata ingyenes, ekkor még mindig folytathatjuk a keresgélést, és később akár újra ellenőrizhetjük az értéket. Ha most igénylünk először hitelt, nem feltétlenül vagyunk tisztában azzal, pontosan milyen futamidőt lenne célszerű választanunk, gyűjtögessünk-e inkább még, hogy egy kicsivel több önerővel rendelkezzünk, vagy most vásároljunk. De nem is kell, hiszen hitelt nem csak pénzügyi szakemberek vesznek fel, és ennek ellenére koránt sem jár vele mindenki rosszul.

Autóhitel igénylés előtt mindenki izgul egy kicsit, főként, ha életében először vesz fel kölcsönt. Hiszen annyi lehangoló történetet hallani olyanokról, akik önhibájukon kívül elveszítik az állásukat, és nem tudják tovább fizetni a részleteket. Persze nem árt, ha felkészülünk a legrosszabbra is, de tudatos tervezéssel elkerülhetjük, hogy velünk is megtörténjen. Aki pontosan tudja, mekkora többletkiadás fér bele havonta a költségvetésébe, azt nem érhetik meglepetések. Ezért is kell mindig előre tervezni, amikor belevágunk egy nagyobb beruházásba, legyen az egy hosszabb nyaralás, lakás- vagy autóvásárlás. Ha nem tudjuk, hogy az igényelni kívánt összeg és a választott futamidő mellett mégis mekkora törlesztőrészletre számíthatunk, illetve melyik konstrukció lenne a legideálisabb számunkra, érdemes igénybe vennünk egy autóhitel kalkulátort.

Ez egy egyszerű online űrlap, melynek kitöltése és az adatok elküldése után a pénzügyekhez értő és az egyes ajánlatokat behatóan ismerő hitelügyintéző munkatárs felveszi velünk a kapcsolatot, és kiszámolja, mekkora lesz a havi költségünk. Ezt az összeget persze még nem kell végleges ajánlatként elfogadnunk, de legalább lesz egy képünk arról, mégis mennyit kell fizetnünk. Ennek ismeretében átgondolhatjuk, marad-e egy akkora összeg a kasszában, amiből fedezni tudjuk a váratlan kiadásokat, például, ha elromlik a fűtés, beázik a lakás, vagy meghibásodik a mosógép. Ha előre tervezünk, és mindent alaposan átgondolunk döntés előtt, nem esünk az apró betűk csapdájába, és nem szembesülünk kellemetlen meglepetésekkel sem, mint azok, akik felelőtlenül beleugranak egy hitelbe úgy, hogy előtte nem is tájékozódtak a lehetőségekről. Az autóhitel kalkulátor első lépésnek remekül megfelel ehhez.

Az autóhitel kalkulátor a nevével ellentétben nem egy egyszerű számológép, hiszen az adatok bevitele után nem adja ki leendő törlesztőrészletünk összegét. Az adatoknak még át kell menniük egy közvetítőn, azaz a hitelügyintéző cég egyik munkatársán, aki a legújabb konstrukciók alapos ismeretében meg tudja mondani, a mi helyzetünkben és feltételeink mellett melyik lehet a legideálisabb hitelkonstrukció, melyiket érdemes választanunk, és körülbelül mekkora törlesztővel számolhatunk. Persze egészen pontos összeget nem tudnak mondani, hiszen a hiteligénylés folyamata számtalan dologtól függ, de egy képet azért kaphatunk róla, mekkora összeget kell kigazdálkodnunk havonta.

Jó megoldás az autóhitel kalkulátor azoknak, akik épp autóvásárlásra készülnek, de nem szeretnek hitelintézeteket hívogatni vagy fiókokba és irodákba rohangálni egész nap, szívesebben veszik, ha a másik fél keresi meg őket. Az autóhitel kalkulátorral ezen kívül még időt is spórolhatunk, hiszen, amikor a hitelügyintéző munkatárs megkeres minket, egyből a lényegre tudunk térni, hiszen már a tudatában van a legfontosabb információknak. Néhány részletet persze még így is egyeztetni kell, hogy megtaláljuk a végleges konstrukciót, de legalább nem a nulláról indulunk. Csupán néhány egyszerű adatot kell beírnunk a kalkulátorba, mint például az igényelni kívánt hitelösszeg, az előzetesen kiválasztott futamidő és devizanem (ezeken később persze még módosíthatunk), illetve a kinézett autó évjárata. Utóbbi azért fontos, mert a leghosszabb futamidőt, ami kilencvenhat hónap, hétévesnél idősebb autó esetén nem választhatjuk, hiszen a gépjármű a futamidő végén nem lehet idősebb tizenöt évesnél. Azt is meg kell adnunk, hogy szerepelünk-e a BAR-listán. Ha igen, akkor is kaphatunk hitelt, de csak ha passzív listások vagyunk, tehát már rendeztük egykori tartozásunkat.

A lényeg, hogy mindent megtervezzünk előre, ne csak beleugorjunk egy újabb kiadásba, hiszen utóbbi esetben kellemetlen meglepetésekkel szembesülhetünk. Lehet, hogy mi is ki tudnánk számolni magunknak, melyik hitelkonstrukció a legideálisabb, azonban egy hitelügyintéző érthetően több tapasztalattal rendelkezik e téren. Úgyhogy érdemes kitöltenünk az autóhitel-kalkulátort, és rábíznunk magunkat a szakemberekre. Ezzel ráadásul sok időt és energiát is megspórolhatunk, hiszen nem nekünk kell minden apró részletnek utánajárni. Ha kitöltöttük az autóhitel kalkulátort, és elküldtük az űrlapot, már csak meg kell várnunk a hiteltanácsadó jelentkezését, ami rövid időn belül megtörténik. A végleges konstrukció egyeztetése után már nincs más dolgunk, mint hagyni, hogy a szakember elintézzen mindent helyettünk, végül pedig aláírnunk a szerződést, és átvennünk az autót.

Ahhoz, hogy pénzügyeinket mindig irányításunk alatt tarthassuk, elengedhetetlen a tervezés. Így mindig tisztában leszünk azzal, hogy egy bizonyos időszakban milyen és mekkora kiadások várnak ránk, nem csúszunk ki a korábban beállított keretből, és nem érnek kellemetlen meglepetések. Ha egy új beruházásra készülünk, mindig ellenőrizzük, hogy ez mekkora kiadással fog járni havonta, és hogyan tudjuk beilleszteni már meglévő kötelezettségeink közé. Ha jelenleg sehogyan, állítsunk fel egy sorrendet, határozzuk meg, mi az, amire mindenképpen szükség van, és mi az, amiről akár csak átmenetileg, de le tudunk mondani. Ha például autóvásárlásra készülünk, be kell illesztenünk a törlesztőrészletet a havi költségvetésbe.

Az autóhitel kalkulátor használatával egy jó képet kaphatunk arról, igényeink és lehetőségeink alapján milyen feltételekkel tudunk hitelt felvenni a választott gépkocsira, és mekkora összegű törlesztőrészlettel kell számolnunk. Írjuk be az autóhitel kalkulátorba a megfelelő adatokat, mint a futamidő, a gépjármű évjárata, a devizanem vagy az igényelni kívánt összeg, és küldjük el az űrlapot. A hitelügyintéző hamarosan felveszi velünk a kapcsolatot, ajánl egy konstrukciót, és ha az megfelel, már tovább is léphetünk, és elkezdhetjük megbeszélni a részleteket. Ha pedig az autóhitel kalkulátor használata után az derül ki, hogy a választott gépjárművet az adott feltételekkel nem lehet finanszíroztatni, máris okosabbak lettünk, és az új információk birtokában folytathatjuk a keresgélést.