bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

ERSTE Bank Nyrt.

Titulus: Bank
Cím:Budapest
Fiókok: Megtekintés

Az Erste Bank a legrégebbi, Magyarországon jelenlevő bank, bár jelenléte közel sem volt folyamatos.

Az Erste tulajdonképpen a mai napig is takarékpénztári bankként működik, ahogyan 1819-ben megalapították Bécsben. A bécsi bank már az 1820-as években megjelent Magyarországon, nyolc fiókot hozva létre. A bank azonban még a szabadságharc kitörése előtt beszüntette itteni működését.

Az Erste legközelebb csak 170 év múlva jelent meg hazánkban. Az 1986-ban alapított Mezőbankot az osztrák bank 1997-ben megvásárolta, majd 1999-ben a nevét is megváltoztatta Erste Bank Hungary Rt.-re. A további terjeszkedés során megvásárolták a Postabank csaknem összes részvényét, 2004-ben pedig beolvasztották a magyar bankot.

Az Erste Magyarország egyik legnagyobb bankja, teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, leányvállalatai révén (Befektetési Zrt., Leasing, Alapkezelő Zrt., Nyugdíjpénztár, Ingatlanlízing) a pénzpiac minden szegmensét le tudja fedni. A magyar lakosság körében folyamatosan növeli ügyfeleinek számát, miközben adózás utáni eredményét is évre évre növeli. A bank minőségi szolgáltatásit jellemzi, hogy leányvállalata négyszer is elnyerte a legjobb külföldi tulajdonú brókercég megtisztelő címet.