bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Magyar Cetelem Bank Zrt.

Titulus: Bank
Cím:Budapest
Fax: 06-1-458-6091
Fiókok: Megtekintés

A Magyar Cetelem Bank az egyik legfiatalabb magyar bank, mivel anyavállalata, a francia Cetelem (amely a világ egyik legnagyobb bankjának, a BNP Paribas-nak a tulajdona) 1996-ban alapította. A francia pénzintézet azóta is 100 %-os tulajdonosa a banknak, pontosabban 1999-es bekebelezése óta a BNP bankhoz tartozik.

A Cetelem elsősorban kisebb összegű hitelek, áruhitelek folyósításával foglalkozik. Kiemelten kutatják a lakossági fogyasztók preferenciáit, kívánságait, és ehhez igazítják személyi hiteleik különböző típusait. Bár a bank meglehetősen kicsi, az áruhitelezés és a kibocsátott hitelkártyák számát tekintve évek óta piacvezetőnek számít Magyarországon. A legfontosabb hitelfajták közé tartoznak az autóvásárlási, utazási, felújító kölcsön.

1996. novemberében alapították. A Magyar Cetelem Bank Zrt. tulajdonosa 100%-ban a Cetelem S. A. A Cetelem S. A. a BNP Paribas Csoport tagja, amely az euró zóna 2. legnagyobb pénzügyi csoportja és a világ első 8 csoportjának egyike. A Magyar Cetelem francia alapítója és tulajdonosa a Cetelem S. A. Európában piacvezető a fogyasztási hitelek, áruhitelek terén.