bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hírek a pénzpiac világából

Karácsonyi hitel - kicsit másképp

A magyar lakosság kb. 24%-a hitelből vásárolt karácsonykor. Hogy ez baj-e? Hogyne lenne az! Természetesen nem akarunk itt az ünnep egyházi, vallásos vonatkozására utalni, hiszen Európában már igen kevés hely van, ahol valóban Krisztus születését - is - ünneplik karácsonykor.

Szeretne minél többet tudni a hitelekről?

Mielőtt lakáskölcsönért, személyi hitelért, hitelkiváltásért stb. folyamodna, tudakozódjon! Oldalunkon bemutatjuk szinte az összes magyarországi hitelt.

A forintosításról: a devizahitelesek megsegítése

Bizonyára mindenki tisztában van már a devizahitelek kiváltásával kapcsolatos összes részlettel. Akinek volt ilyen hitele az azért, mert eddig is hírfüggőként várta a devizahitelek kivezetésével és az adósok megmentésével kapcsolatos híreket.

Erre vártak a devizahitelesek: elindult a visszatérítés

2015. március 1-jétől indul a devizahiteles elszámolás. Varga Mihály NGM-miniszter elmondása szerint az ügyfelek számára kiküldendő banki tájékoztatóból világosan ki kell derülnie, mekkora a visszajáró összeg: folyó év március-április folyamán kapják meg az érintett devizahitelesek az elszámolásról szóló tájékoztatót bankjuktól.

Vége az árfolyamkockázatnak a jelzáloghitelesek részére

2015. február 1-jével végleg megszűnt az árfolyamkockázat a jelzáloghitelt és lakáslízinget felvevők részére. A személyi kölcsönösök és a vállalkozások viszont a svájci jegybank januári döntése, továbbá a forintosítás hiánya miatt nem jártak jól.

Hogyan válasszunk kötelezőt a finanszírozás mellé?

A kgfb biztosítás szezonjában gyakran gondolnak arra azok, akik finanszírozással vették meg gépjárművüket (vagy esetleg drágább vagy olcsó autólízing szerződésük van), hogy most lenne itt az idő keresni egy olcsó gépjármű hitel mellé olcsó biztosítást is.

Árfolyamrés. Mennyi az annyi?

A törvények szerint az árfolyamrés úgy tüntethető el a rendszerből, hogy minden hitelszerződésben az MNB középárfolyamával kell számolni. Mind a felvétel napján, mind a törlesztések kiszámításához fontos fordulónapokon. Ezzel az árfolyamrés kiiktatható a rendszerből.

Autóvásárlási hitelek 2014-ben

Az autóvásárlási hitelt mindazok számára ajánljuk, akik gépkocsit szeretnének vásárolni, de nem áll rendelkezésükre a teljes vételár. Egy hitel felvételétől azonban sokan tartanak, hiszen nem titok, hogy egy nagyobb összegű kölcsön esetében számolni kell bizonyos kockázatokkal.

A gépjármű finanszírozás szabályrendszere

A válság kezdete, azaz 2008 óta nagymértékben változott a gépjármű finanszírozás szabályrendszere illetve a finanszírozok működési szerkezete is. Ez megmutatkozik a magasabb kezdőrészlet kötelező befizetésénél, a választható futamidők lerövidítésében, vagy akár az deviza hitelek elnyomásában is.