bankihitel.hu logó Lakáscél
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hírek a pénzpiac világából

Ismét a bankadóról

A bankadó bevezetése esetén, ami a költségvetés hiányait hivatott kipótolni, a vártnál lassabb gazdasági élénkülés várható. Ennek következtében a Költségvetési Tanács választások előtti előrejelzése, ami 3,4 %-os növekedéssel számolt, jelenleg 2,9 %-ra módosult.
[2010-08-30]

Zsugorodó lízingszektor

Az idei év első felében 29 százalékkal csökkent a hazai lízingcégek által nyújtott kölcsön.
[2010-08-27]

Gyorshitel orosz módra

A cég élelmiszerüzletekben és szupermarketekben fogadja ügyfeleit, akiknek napi 2 százalékos kamattal kínál gyorshitelt. A legfeljebb két hetes futamidejű gyors kölcsönt eddig félmillióan vették igénybe, összesen hatmillió dollárnak megfelelő értékben.
[2010-08-27]

Újabb adónemek a bankadó mintájára

Sajtóértesülések szerint 2011-től a kormány a bankadó mintájára az energiaszektort és a távközlési ipart is különadóval sújtaná.
[2010-08-26]

Deviza-középárfolyam a hitel törlesztőrészleténél

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) javaslatát mérlegelik a hitel intézetek, miszerint a devizahitelben eladósodottaknak középárfolyamon való törlesztést kell biztosítaniuk a bankoknak. Egyelőre még nem tisztázott, hogy a hitel intézet saját deviza-középárfolyamáról vagy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) számította deviza-középárfolyamról van-e szó.
[2010-08-25]

Szükség van hitelközvetítőkre?

A hitel közvetítés egy olyan szakma, ahol a rendszeres tudásfrissítés mellett nagyon sokat jelent a gyakorlati tapasztalat, de semmi akadálya annak, hogy nagy kitartással, sok utána járással bárki önmagának elintézze a hitelét.
[2010-08-25]

Törlesztési védelem

Ha lehet hinni a statisztikáknak akkor a magyar lakosság jelentős része nem rendelkezik semmilyen megtakarítással. Ha megbetegszik, elveszti a munkahelyét azonnal nem tudja fizetni hitel kötelezettségeit.
[2010-08-19]

Környezetipar és válság

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének ügyvezető igazgatója Székely Anna arról számolt be, hogy a környezetipart is súlyosan érintette a válság, és a talpra állását nagyban hátráltatja az a több milliárdos, pályázaton elnyert pénztömeg, ami a mai napig nem került kifizetésre.
[2010-08-05]

Tarol a forintalapú hitel

Tarol a forintalapú hitel derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból. Hozzávetőleg húszmilliárdnyi új, forintalapú lakáshitelt jegyeztek be júniusban. Érzékelhető továbbá a friss lakáshitel-állomány mennyiségi növekedése is.
[2010-08-04]