bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Autóhitel-kiváltás, átütemezés, hitelkiváltás

Titulus: Autóhitel
Tel: 06 (70) 60 89 363
Fölöslegesen magas törlesztőrészletet fizet autóhitelére? Kedvezőtlen hitelt kapott az autó vásárlásakor? Van megoldás: autóhitel-kiváltás. Autóhitel a szó szoros, finanszírozási konstrukciót takaró értelmében nem érhető el a jelenlegi szabályozás mellett: jelenleg csak lízingelni lehet; a köznyelvben való elterjedtsége okán mi tovább használjuk a kifejezést, de ezúton hívjuk fel figyelmét, hogy jelenleg csak a lízing termék érhető el.



Autóhitel kiváltás kalkulátor


Az autóhitel futamideje 1 és 8 év között választható meg.

Igényelt hitelösszeg: forint
Évjárat: év /
Futamidő:
BAR (KHR)-lista?
Felhívjuk figyelmét, hogy az autóhitel kiváltás kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Drágának tartja régen meglevő autóhitelét, vagy úgy gondolja, hogy a bankok közti verseny miatt biztosan van már jobb ajánlat is? Ez bizony valószínű.

Azonban kinek van ideje és energiája arra, hogy megkeresse, majd meg is kösse a kedvezőbb finanszírozású hitelt - még akkor is, ha az autóhitel-kiváltás révén valóban komoly összeget takaríthat meg? Lakossági ügyfelek esetében a futamidő legfeljebb 7 év lehet, vállalati ügyfelek esetében továbbra is elérhető a 8 éves maximális futamidő.

Használja online kalkulátorunkat, és minden kötelezettség nélkül, puszta kíváncsiságból is kiszámoltathatja, nagyjából milyen törlesztőrészlettel rendelkező autóhitelt tudunk Önnek ajánlani.

Ha az autóhitel kalkulátor segítségével végzett előzetes kalkuláció megnyerte tetszését, kérje kollégáink segítségét a hitel elintézésének megkezdéséhez. Régi autóhitelét ezen kívül átütemezheti vagy meghosszabbíthatja a futamidejét - mindenben állunk rendelkezésére.

Cégünk több éves autóhitelezési tapasztalattal vállalja:

  • kedvezőtlen autóhitelek kiváltását,
  • autóhitelek átütemezését,
  • az autóhitel futamidejének meghosszabbítását (amennyiben ezt az autó életkora és Eurotax-értéke engedi).


Az autóhitel-kiváltás lényegéből következik, hogy hitelkalkulátor nélkül semmit sem ér: a legfontosabb tájékoztatás egy hitellel kapcsolatban az, hogy mekkora a törlesztőrészlet (erről pedig a hitelkalkulátor kitöltése után munkatársunk ad megfelelő tájékoztatást). Természetesen minden más feltételt is érdemes megismerni a kölcsön felvétele előtt, így a hitelkalkulátor használatát megelőzően ismerkedjünk meg az autóhitel kiváltó hitel kondícióval kicsit jobban.

Mivel ez a hitelfajta egy autófedezetes hitel, ezért szükséges, hogy egy autót ajánljon fel jelzálogtárgyként a kölcsön felvételéhez. Ez lehet az az autó is, amelyen levő hitelét ki akarja váltani, de lehet egy másik, a tulajdonában levő autó is. A kölcsön lényege, hogy ön a meglevő autója terhére pénzt vesz fel, majd ebből visszafizeti a régi autóhitelét, és ezután ezt a kvázi autóhitelt (valójában ugyebár jelzáloghitelt) törleszti. A két autókölcsön közti különbség egyértelmű - a kalkulátor adta adatokon kívül: az autóhitel általában rosszabb feltételeket kínál, az autóhitelt kiváltó kölcsön viszont egy autófedezetes jelzáloghitel, tehát a jelzálogos konstrukciók minden előnyét magában hordozza. A legfontosabb feltételek a következők: a jelzálogtárgyként a hitelfelvételbe bevitt autó nem lehet 14 évesnél idősebb. Másik megkötés, hogy a zálogszerződés lejártakor az autó nem lehet 15 évesnél idősebb. Az autóhitel kiváltó kölcsön forint alapú elszámolással vehető fel.

A hitelkalkulátorra visszatérve: ezzel a kalkulátorral nem csupán a mi szavunknak kell hinnie, hanem leellenőrizheti saját szemével, hogy valóban olcsóbb hitelt kínálunk-e önnek, mint a jelenlegi hitele. A módszer egyszerű. Önnek például vissza van még az autóhiteléből 500 000 forint, havi 18 000 forint törlesztéssel, mondjuk 3 éves futamidővel. Ebben az esetben írja be, hogy 500 000 forintot venne fel három évre. Az autóhitel kiváltás kalkulátor kiad önnek egy eredményt, amely kevesebb lesz, mint a 18 000 forint (legalábbis nagyon valószínű, hogy kevesebb lesz). Ha esetleg mégsem lenne jó az összeg, akkor egyszerűen növelje a futamidőt. Jelenlegi hitele futamidejét nem tudja egyszerűen csak megnyújtani, viszont lecserélheti egy másikra, amelynek hosszabb a futamideje, és jelentősen kisebb a törlesztése is.

A hitelkalkulátor nem lehetne hajszálpontos, mivel nem tudjuk naponta feltüntetni az összes kalkulátoron, ezért van szükség kollégáink közreműködésére a kalkulációhoz. Ha elnyerte tetszését a szám, akkor kérje az ügyintézés elindítását. Felhívjuk önt telefonon vagy, ha jobban szereti a kevésbé személyes ügyintézést, emailben tájékoztatjuk önt a részletekről.