bankihitel.hu logó Gyorskölcsön banner
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Pénzügyi lízing járművásárláskorAz autóhitel helyett lehetőségünk van egy másik finanszírozási konstrukciót is igényelni az autóvásárlás során, ez az autó lízingelése, amely sokkal kedvezőbb feltételeket kínál, mint amit a hitelek tudnak. A pénzügyi lízing során az általunk kiválasztott autót egy pénzügyi intézet vásárolja meg a számunkra, tehát a kölcsön visszafizetéséig a lízinget adó lesz a jármű tulajdonosa, és csak a szerződés lejártával kerül átvezetésre.

Ez idő alatt a lízingbe vevő használatára bocsájtja a gépkocsit. A használati idő alatt a lízingbevevőnek kell állnia az összes használat során felmerülő terheket beleértve a fenntartás és az amortizáció költségeit is. A szerződés megkötésekor meg kell határozni a kamat mértékét, illetve a futamidőt.

Ez a kölcsönzési forma a lakossági gépkocsi vásárlásoknak mindössze csak a 10%-át teszi ki, elsősorban cégek és vállalkozások élnek ezzel a lehetőséggel, holott érdemes megfontolni. Nem jár nagyobb kockázattal, mintha egy pénzintézettől vennénk fel hitelt, sőt mivel az ügylet tárgyát képző gépjármű a futamidő alatt a lízingbeadó tulajdonában marad sokkal kevesebb kockázatot vállal, ezért mind az eljárás, mind az ügyintézés számottevően gyorsabb.

A lízinget adó cégekkel könnyen lehet tárgyalni egy esetleges ütemezési módosításról, ha esetleg egy nem várt nagyobb kiadás miatt likviditási problémák állnának be, így nem kell rögtön attól tartani, hogy elveszítjük az autónkat. A szerződés megkötése előtt kérjünk alapos tájékoztatást az alakuló feltételekről, mint ahogy a szóban forgó helyzetben, milyen lehetőségeink lennének, hogy a törlesztő részletek összegét csökkenthessük. Ezt alakíthatjuk vállalkozásunk várható bevételéhez is, az előzetes adatok alapján kalkulálhatunk úgy, hogy amikor nagyobb jövedelem esedékes magasabb törlesztést határozunk meg a többihez képest. Legyünk tisztában azzal is, hogy milyen következményekkel járna, ha a hiteszeződést idő előtt fel kellene bontanunk vagy nem tudnánk tovább fizetni a kölcsön részleteit.
2015-06-11