Banki Hitel Blog

pénzügyek, hitelek közérthetően

Egyre népszerűbb az osztrák hitel

április22

2008 második félévétől kezdve, de főképp az elmúlt hónapokban igen élénk érdeklődés tapasztalható az osztrák hitelek iránt. Az alábbiakban e jelenség fő okait vesszük számba.

Hitelek AusztriábólÁltalánosságban elmondható, hogy az osztrák hitelek iránti kereslet nagyjából a magyar banki feltételek szigorodásával egy időben növekedett meg. Az osztrák bankok rugalmasabbak, egyszerűbb az ügyintézés, ennek magyarázata elsősorban a két ország bankjainak különbözősége. Az osztrák hitel akár 20 éves futamidőre is felvehető. Tudnunk kell, hogy a kamat a bank egyedi hitelbírálati döntésétől függ, általában 6 és 10 százalék közé esik. A kölcsön törlesztése a magyar gyakorlattól eltérően nem havonta, hanem negyedéves átalányrészletekben történik.

A jövedelmi feltételeinket kevésbé veszik figyelembe, a legfontosabb kitétel a megfelelő ingatlanfedezet megléte: ha ez teljesül, akkor rövid idő alatt megköthető a kölcsönszerződés. Egyszeri kezelési költséggel számoljunk, ez általában 1-3%, ezt követően csak a meghatározott kamatot kell fizetnünk. Lehetőség van előtörlesztésre is, azaz a futamidő alatt bármikor visszafizethetjük a hitel fennmaradó összegét. Az előtörlesztés nem díjköteles, a futamidő lejárta előtti végtörlesztés esetén az osztrák pénzintézet aktuális egyenlegünk 1 százalékát számolja fel. Ausztria szinte összes határ melletti bankja fogad magyar ügyfeleket, néhol beszélnek is magyarul.

Abban az esetben, ha az adós végképp fizetésképtelenné válik, akkor sajnos az ingatlan a bank tulajdonába kerül – ez természetesen itthon sincs másként. A hitelnyújtók viszont rugalmasak, ha gondjaink vannak a fizetéssel, akár többször is módosítják a fizetési határidőket, ha látják bennünk a fizetési hajlandóságot.

Mikor jöhet számításba az osztrák bankhitel?

 • ha itthon nem jut hitelhez
 • BAR-listára került
 • forgalomképes ingatlanfedezettel rendelkezik
 • nem akar vagy nem tud jövedelemigazolást felmutatni
 • nem szeretne devizakockázatot vállalni
 • vállalkozása nem kap APEH nullás igazolást

Ha osztrák hitel felvételét fontolgatja, mindenképpen kérje egy felkészült tanácsadó segítségét az Ön számára hosszútávon is előnyös döntés meghozatalában!

Osztrák hitel a médiában:

 • Az osztrák bankhitel a nyerő? (Blikk, 2009. április 1.)
  A mértékadó napilap írása szerint csak semmi könnyelműség! Várják a BAR-listásokat is, gyors a folyósítás, de a házat elviszik, ha nem fizetünk.
 • Hitel Ausztriából (RTL Klub, Házon kívül, 2009. április 9.)
  A Házon kívül stábja annak járt utána, hogy mennyit nyerhet valaki, ha nem magyar bankhoz fordul.

Nem fog megjelenni.

Website example

Hozzászólás: