bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

AEGON Magyarország Hitel Zrt.

Titulus: Bank
Cím:Budapest
Fiókok: Megtekintés

Az Aegon Magyarország Hitel Zrt. kakukktojás a magyarországi bankok listáján, mivel egy olyan intézet magyarországi leányvállalata, amely egyáltalán nem foglalkozik semmiféle pénzügyi szolgáltatással. Az Aegon N. V. ugyanis egy holland biztosítótársaság, amely öt holland biztosító összeolvadásából jött létre 1983-ban. Az Aegon Magyarországon 1992-ben telepedett meg, amikor megvásárolták az Állami Biztosító Rt. 75%-át. Ezt követően hozták létre 1995-ben az Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató Részvénytársaságot, és ugyanekkor 100%-os tulajdonosai lettek a biztosítónak.

A pénzügyi piacon tehát először nyugdíjalapkezelőként jelentek meg, ilyen minőségükben beolvasztottak 11 nyugdíjpénztárat. Sikeresnek ítélve a terjeszkedést és a környezetet, az Aegon úgy döntött, hogy banki szolgáltatásokat is kínálni fog Magyarországon.

A biztosító 2006-ban jelent meg ebben a szektorban, azonban tevékenységi köre meglehetősem szűk: az ingatlanvásárlási célú, a szabad felhasználású, a hitelkiváltási célú kölcsön és a Fundamenta Lakáskassza Zrt.-vel közös előtakarékossági termékek tartoznak ide. A bank minden konstrukciója kombinálható megtakarítási életbiztosítással is.