bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

FHB Bank

Titulus: Bank
Cím:Budapest
Fiókok: Megtekintés

A Földhitel- és Jelzálogbankot, 1997-ben alapította három kereskedelmi bank, valamint a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), és a magyar állam. A létrehozók célja az volt, hogy Magyarországon is megjelenjen a hosszú lejáratú finanszírozás és fejlődésnek induljon az ingatlanpiac. A bank 1998 tavasza óta működik, ekkor kapott engedélyt. Az FHB azon igen kevés bank egyike, amely a mai napig is magyar többségi tulajdonban van (58%-ban).

A bank 2005-ben elsőként Magyarországon csatlakozott ahhoz a magatartáskódexhez, amelyet európai hitelintézetek és fogyasztóvédelmi szervezetek készítettek, és amelynek lényege, hogy a lakáshitel-szerződések megkötése előtt az ügyfeleknek minél több információt nyújtanak.

A Bank 2006 első negyedéve óta új stratégiát követ, ennek részeként a bankcsoporttá alakult, hogy a jelzáloghitelezés és ingatlanfinanszírozás minden területén jelen lehessen. A bank ekkor leányvállalatokkal gazdagodott. A jelzáloghitelezési tevékenység fejlesztése és a kereskedelmi banki tevékenység céljából megalakult az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. Ekkor jött létre az FHB Életjáradék Zrt., amely az idősebb korosztályokra koncentrál. Megalakult az FHB Ingatlan Zrt. (ingatlankezelési funkciók), az FHB Szolgáltató Zrt. pedig átalakult, és infrastrukturális, informatikai szolgáltatásokat nyújt.