bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Bank of China (Hungária) Hitelintézet Zrt.

Titulus: Bank
Cím:Budapest

A Bank of China (Hungária) Hitelintézet Kína második legnagyobb bankjának magyarországi leányvállalata. Az anyabankot 1912-ben alapították, a legrégebbi, jelenleg Hong Kong-ban székelő kínai bank, melynek mára pénzverése jogát is elismerték. A bank méreteire jellemző, hogy az ötödik legnagyobb pénzintézet a világon, nem utolsósorban annak köszönhetően, hogy a bank igen nyitott, és a világ minden kontinensén jelen van.

Magyarországon 2003-ban nyitották meg fiókjukat, a bank vezetése szerint igen alacsony alaptőkével, mivel a magyar terület teljesen ismeretlen volt számukra. A bank Európában mindössze öt, hazánknál sokkal komolyabb piacot jelentő országban jelent meg, így valószínűsíthető, hogy nem annyira a magyar pénzpiaci viszonyok, mint inkább az itt levő komoly számú kínai kisebbség és a hazánkba évente beáramló nagyjából 1 000 000 000 dollár értékű kínai tőke vonzotta a Bank of Chinát Magyarországra.

A bank egyelőre meglehetősen kis számú szolgáltatást kínál, a lakossági és a vállalati szolgáltatások mellett néhány más típusú konstrukcióval foglalkoznak csupán.