bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Volksbank Zrt.

Titulus: Bank
Cím:Budapest

A Magyarországon is jelenlevő Volksbank egy szövetkezeti bank, amely a Volksbank Gruppéba tartozó intézetek csúcsszerve.

Érdekes, hogy a Raiffeisen Bank nem csak, hogy hasonló alapokon működik, hanem tulajdonosa is a Volksbanknak. Az osztrák Volksbank AG-t 1922-ben alapították, Magyarországon a nemzetközi terjeszkedés első szakaszában, 1993-ban jelent meg. Az ekkoriban jobbára ismeretlen és kicsiny bank mára Közép-Európa csaknem minden országában jelen van, de hazánk kiemelt fontosságát mutatja, hogy a bank mérlegfőösszege a második legnagyobb, ha az osztrák bankot nem számítjuk.

A Volksbank az ÁÉB Bank fiókjainak átvételével 2007 májusában lett a magyar pénzpiac komoly szereplőinek egyike, amikor is 21 000 új ügyfelet és 86 milliárd forint új betétet szerzett meg.

A Volksbank kiemelten foglalkozik néhány területtel, amelyekre más bankok nem törtek be: ilyen az orvosi üzletág, amelynek keretében patikaalapításhoz, praxisvásárláshoz nyújtanak hitelt és egyben ügyfeleiknek folyamatos tanácsadást, valamint az önkormányzatokkal is igyekeznek minél kedvezőbb számlavezetési és egyéb konstrukciók révén szorosra fűzni kapcsolatukat.