bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Takarékbank - Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

Titulus: Bank
Cím:Budapest

Takarékszövetkezeti Bank

A Takarékbankot 1989-ben, a rendszerváltás évében alapította számos takarékszövetkezet, azzal a céllal, hogy a bank segítségével olyan szolgáltatásokat is nyújthassanak, amelyeket jogi akadályok vagy éppen tőkehiányuk miatt nem vehettek fel palettájukra. A Takarékbank alaptőkéje 1 milliárd forint volt, melyet a versenypozíció megerősítésére és egységes fellépés megteremtésére használtak fel.

Nemsokára az állam is beszállt a tulajdonosok közé, azonban a nagy bankprivatizáció időszakában a Takarékbankot is eladták, egy német befektető és a Hungária Biztosító osztoztak a részvények nagy részén. Néhány év után azonban a takarékszövetkezetek ismét többségi tulajdonba jutottak, és ez az állapot a mai napig is fennáll. Az új kihívásoknak a bank azzal kívánt megfelelni, hogy beolvasztották a Takarékbrókert és létrehozták az Alapkezelőt, hogy a piaci igényeket minél jobban ki tudják elégíteni.

A Takarékbank elsősorban a takarékszövetkezetek részére nyújt különböző szolgáltatásokat, azonban egyben ki is egészíti azok tevékenységét: például a vállalati szektorból vagy az önkormányzatok közül csak bizonyos méret fölött fogadnak ügyfeleket, hogy ne vigyék el tulajdonosaik elől azokat. A Takarékbank emellett lakossági ügyfeleket is kiszolgál, de ilyen irányú tevékenységük meglehetősen jelentéktelen.