bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

ING Bank (Magyarország) Zrt.

Titulus: Bank
Cím:Budapest

Az ING Bank 2008-ban a világ kilencedik legnagyobb vállalatának, az ING Groupnak a magyarországi leányvállalata. Az ING csoport a világon 85 000 000 ügyfelet szolgál ki banki, biztosítói és befektetéskezelői szolgáltatásaival. Magyarországon az ING négy leányvállalattal van jelen, ide tartoznak az ING Biztosító, az ING önkéntes nyugdíjpénztár, az ING magánnyugdíjpénztár és az ING bank.

Míg első három a mamutvállalat nemzetközi szerepének megfelelően lakossági ügyfelekkel foglalkozik, addig a bank egyedülálló módon a magyarországi bankszektor szereplői közül semmilyen lakossági szolgáltatást nem nyújt. A pénzintézet csak Magyarországon jelen levő multinacionális vállalatokat, valamint vezető nagyvállalatokat és gyorsan fejlődő középvállalatokat tart számon ügyfelei közt, csak az ő számukra nyújt integrált pénzügyi szolgáltatásokat.

Szintén kivételesnek számít Magyarországon (de a társaság méretéből fakadóan nem nevezhető furcsának), hogy a bank pénzintézetek számára is szolgáltatások széles körét kínálja (pénzforgalmi szolgáltatások, letétkezelési szolgáltatások). Az ING Banknak jelenleg egyáltalán nem célja, hogy lakossági pénzügyi konstrukciókkal is bővítse palettáját.