bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Banco Popolare Hungary Zrt.

Titulus: Bank

A Banco Popolare magyarországi jelenléte meglehetősen rövid időre tekinthet vissza. Az olasz bank 2007-ben vásárolta fel az IC Bankot, ekkor jelent meg a magyar pénzpiacon.

A főtulajdonos Banco Popolare Olaszország harmadik legnagyobb bankja, melynek 3 000 000 ügyfele van, Magyarországon és a szomszédos országokban azonban még közel sem nyújtja azokat a szolgáltatásokat, amelyekkel az olasz csizma egyik vezető pénzintézetévé vált.

A teljes körű banki szolgáltatások kiépítése még várat magára, a banknak egyelőre Budapesten kívül alig néhány ATM automatája van, így még jelentős bővítések várhatók minden értelemben. A Banco Popolare nem rendelkezik leányvállalatokkal sem itthon, tevékenységi köre csak a vállalati és a lakossági ügyfelek legalapvetőbb igényeinek kiszolgálására irányul.

A bank különleges szolgáltatásai közé tartoznak a nyugdíjasoknak és a diákoknak kialakított speciális lakossági folyószámlák és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások, amelyeket igen olcsón kínálnak. A Banco Popolare fejlődésének ez lehet a további útja: a piac azon szegmenseire betörni és terjeszkedni, amelyek jobbára elhanyagoltak.

A Banco Popolare Hungary Zrt. 2007. májusában jött létre az egykori IC Bank Zrt. felvásárlásával. A bank a Banco Popolare bankcsoport tagja, mely a bank részvényeinek 100%-ban tulajdonosa. A Banco Popolare bankcsoport Olaszország harmadik legnagyobb bankjaként működik, ahol több mint 21 ezer dolgozót foglalkoztat, és 2.200 fiókból álló hálózatán keresztül közel 3 millió ügyfelet szolgál ki.

A Banco Popolare csoporthoz tartozó specializált társaságok segítik a fogyasztási hitelezést, egyéni bankügyletek lebonyolítását, aktíva és befektetés kezelést.

A csoport közép- és kelet-európai terjeszkedési szándékát mutatják a térségben történt felvásárlások is, mely során létrejött a Banco Popolare Croatia, a Banco Popolare Ceská Republika és a Banco Popolare Hungary Zrt.