bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

A specifikus hitelek olcsóbbakA személyi kölcsönt nevezik gyorskölcsönnek, valamint fogyasztási hitelnek is. Talán a legismertebb hitelfajta. Ennek legfőbb oka, hogy sok pénzügyi intézmény több fórumon is hirdeti, valamint valószínűsíthető, hogy több helyen az ügyintézők is ezt ajánlják első körben a leendő ügyfeleknek.

A hiteligénylők számára csábító lehet ugyanis, hogy bármire lehet igényelni. Lakásra, gépjárműre, ezek hiányában természetesen fedezet, illetve kezes bevonása nélkül is. Mivel a felhasználást illetően nincs megkötése a banknak, nem kell igazolnunk szakértőkkel, számlákkal, jelentésekkel a banknak, mit kezdtünk a folyósított összeggel, emellett nem lesz jelzálog a házunkon. A bank így kizárólag az igénylő rendszeres, bejelentett jövedelme alapján tudja meghatározni a hitelösszeg nagyságát. Természetesen vizsgálják a leendő adós munkahelyét, a meglévő hiteleit, továbbá igen részletesen -jellemzően szigorúbban mint más hiteleknél- a havi kiadásokat is.

Félreértések elkerülése végett szeretnénk tisztázni, hogy a kölcsön és a még többször említett hitel egy és ugyan az. Viszont manapság már nem csak hitellel találkozhatunk. Mielőtt rábólintanánk a személyi hitelre, mindenképp nézzünk utána, nincs-e olyan hitel, ami specifikusabb (pl. autóvásárláshoz autóhitel), és nem mellékesen emiatt kedvezőbb törlesztéssel jár, továbbá mindenképpen egyeztessük több bankkal, hogy a lehető legkedvezőbb feltételeket kaphassuk. Mindenkinek drága az ideje, és a nem szabad felhasználású hitelek mindig több időt vesznek igénybe a hitelbírálattól kezdve sokszor a hitel leteltéig (lakáshiteleknél például számla bemutatás, bankok szakértői szemlézik a munkálatokat).

Azonban jelentős mértékű összegeket takaríthatunk meg, ha a hitel igénylésénél több energiát és időt fordítunk arra, hogy melyik kölcsönfajta felel meg leginkább céljaink megvalósulásához.

Szerződési feltételnél például érdemes kideríteni, előtörlesztés lehetséges-e, ha igen, milyen költséggel jár, vagy fizetési késedelem esetén milyen mértékű a késedelmi kamat, felszólítási díj/mennyi türelmi idő van, ha nem érkezik pontosan a törlesztés.

Ajánlatkérés

Igényelt hitelösszeg: forint
BAR (KHR)-lista?
Nincs kamatperiódus: állandó a kamat a teljes futamidő alatt!
2018-01-11