bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Apróbetűk helyett: személyi kölcsönGyakorta találkozhatunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás előnyeit, legjobb tulajdonságait emelik ki. A termék megvásárlásának vagy a szolgáltatás igénybevételének lehetnek olyan feltételei is, amelyek ugyan olvashatóak a termékleírásban, de nem szembetűnőek, esetleg csak a nehezen érthető jogi szövegben, a leírás végén van rájuk utalás.

Mi a személyi kölcsön?

A szabad felhasználású hitelek egyik változata, mellyel a kisebb és közepes összegű kiadásait (pl. nyaralást, lakásfelújítást, tartós használati cikkek megvásárlását) finanszírozhatja anélkül, hogy biztosítékot (ingatlan, értékpapír) ajánlana fel. Személyi kölcsönt jellemzően az átmeneti pénzhiány enyhítésére, valamint javítási-, építési munkákra szánják a felvevők.

Magyarországon szinte mindegyik bank kínál személyi kölcsönöket. A termék népszerűsége nem véletlen: a gyors ügyintézés és a közel azonnali pénzhez jutás lehetősége sokak számára jelent megoldást váratlan esetek, családi kiadás esetén, valamilyen értékesebb háztartási cikk vásárlásánál, sőt, akár adósságrendezéshez is.

A személyi kölcsön általában szabad felhasználású, azaz nem célhoz kötött, vagyis bármilyen célra - például rendkívüli kiadások fedezése, nagyobb események lebonyolítása - felhasználható, jellemzően rövid- vagy középlejáratú, általában fedezet nélküli kölcsön. A kölcsön forintban igényelhető. Összege jellemzően százezer forinttól ötmillió forintig terjed. A futamidő rugalmas, általában 12-72 hónap. A kölcsön a legtöbb banknál ingatlanfedezet és kezes bevonása nélkül igényelhető, de adóstárs bevonása esetén magasabb hitelösszeg is elérhető.

Mire figyeljünk, ha személyi kölcsönt veszünk fel?

Mivel a személyi kölcsönt készpénzben kapjuk meg, és arra költhetjük el, amire csak akarjuk, több csapdát is rejthet - hiszen könnyen elkölthetjük olyan dolgokra, amiket akár nélkülözni is tudnánk. A kölcsön után a kamaton felül egyéb költségeket is felszámolhat a bank, ezért alaposan tanulmányozzuk át a hitelszerződést még az aláírása előtt!

Ügyeljünk arra, hogy hitelünk törlesztőrészleteit mindig időben fizessük meg, mert az elhanyagolt kölcsönök hamar problémás adóssággá válhatnak. A személyi kölcsönöknél kiemelten fontos, hogy időben törlesszünk, semmiképp se csússzunk ki a törlesztési határidőkből!

Személyi kölcsön autófedezettel? Igen, lehetséges

Az autóra terhelt személyi kölcsönt azok számára fejlesztették ki, akik nagyon gyorsan készpénzhez szeretnének jutni, de vagy nincs idejük a banki ügyintézésre, vagy a szokványos gyorskölcsönnél alacsonyabb THM-mel szeretnének pénzhez jutni. Az általunk kínált kölcsön lényege, hogy Ön meglevő, legfeljebb 14 éves gépkocsiját ajánlja fel egyfajta kisebb jelzálogtárgyként. A személy- vagy teherautója Eurotax-értékének 80%-át ezután megkapja készpénzben. A jármű természetesen az Ön nevén marad! Autófedezetes személyi kölcsön igényléséhez kattintson ide! A hitel folyósítása a bírálattól számítva 3-5 munkanap alatt megtörténik.
2017-07-26