bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Pénzügyi lízing járművásárláskorAz autóhitel helyett lehetőségünk van egy másik finanszírozási konstrukciót is igényelni az autóvásárlás során, ez az autó lízingelése, amely sokkal kedvezőbb feltételeket kínál, mint amit a hitelek tudtak.

A pénzügyi lízing során az általunk kiválasztott autót a finanszírozó vásárolja meg a számunkra, tehát a kölcsön visszafizetéséig a lízinget adó lesz a jármű tulajdonosa, és csak a szerződés lejártával kerül átvezetésre. Autóhitel egyébként a szó szoros, finanszírozási konstrukciót takaró értelmében nem érhető el a jelenlegi szabályozás mellett: jelenleg csak lízingelni lehet.

A futamidő alatt a lízingbe vevő használatára bocsájtja a gépkocsit. A használati idő alatt a lízingbevevőnek kell állnia az összes használat során felmerülő terheket beleértve a fenntartás és az amortizáció költségeit is. A szerződés megkötésekor meg kell határozni a kamat mértékét, illetve a futamidőt.

Kattintson ide a kalkulátorhoz és az igényléshez!


Régebben elsősorban cégek és vállalkozások élnek ezzel a lehetőséggel, holott érdemes volt már a múltban is megfontolni, manapság pedig a szabályozás már mást nem is enged, csak a lízinget. Nem jár nagyobb kockázattal, mintha hitelt vennénk fel, sőt mivel az ügylet tárgyát képző gépjármű a futamidő alatt a lízingbeadó tulajdonában marad, sokkal kevesebb kockázatot vállal, ezért mind az eljárás, mind az ügyintézés számottevően gyorsabb.

A lízinget adó cégekkel könnyen lehet tárgyalni egy esetleges ütemezési módosításról, ha esetleg egy nem várt nagyobb kiadás miatt likviditási problémák állnának be, így nem kell rögtön attól tartani, hogy elveszítjük az autónkat. A szerződés megkötése előtt kérjünk alapos tájékoztatást az alakuló feltételekről, mint ahogy a szóban forgó helyzetben, milyen lehetőségeink lennének, hogy a törlesztő részletek összegét csökkenthessük. Ezt alakíthatjuk vállalkozásunk várható bevételéhez is, az előzetes adatok alapján kalkulálhatunk úgy, hogy amikor nagyobb jövedelem esedékes magasabb törlesztést határozunk meg a többihez képest. Legyünk tisztában azzal is, hogy milyen következményekkel járna, ha a hiteszeződést idő előtt fel kellene bontanunk vagy nem tudnánk tovább fizetni a kölcsön részleteit.

Ennél a finanszírozási formánál kevesebb önerő is elegendő. Forint alapú lízingnél elég a gépjármű értékének húsz százalékát befizetnünk (ez hitel esetében huszonöt százalék volt). Ha nem tudjuk, pontosan mekkora terhet róna ránk az autólízing havonta, megengedhetjük-e magunknak a törlesztőrészleteket, végeztessünk el egy előzetes kalkulációt egy hitelügyintézővel! Írjuk be a megfelelő adatokat a hitelkalkulátorba, és a szakember kiszámolja, mekkora törlesztővel tervezhetünk. Forintra pontos értéket automatikusan nem tudunk kapni, de egy átfogó képünk lesz a lehetőségeinkről.

Az autólízinget nem csak társas vállalkozások, hanem magánemberek is igénybe vehetik gépkocsi vásárlásakor.
2018-01-02