bankihitel.hu logó Lakáscél
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hogyan válasszunk kötelezőt a finanszírozás mellé?A kgfb biztosítás szezonjában gyakran gondolnak arra azok, akik finanszírozással vették meg gépjárművüket (vagy esetleg drágább vagy olcsó autólízing szerződésük van), hogy most lenne itt az idő keresni egy olcsó gépjármű hitel mellé olcsó biztosítást is. Egyet tudunk érteni ezzel a felvetéssel: miért is fizetnénk sokat, ha egyszer kevesebbet is lehet?

Az autófinanszírozás piacán könnyű az összehasonlítás, mivel cégünk félautomata autóhitel kalkulátorral és profi ügyfélszolgálattal várja az érdeklődőket. Miközben a kgfb (és a casco) megkötésében nincsen feltétlenül egy egész apparátus a biztosítást megkötni szándékozó segítségére, addig egy jó autóhitel felvételéhez nálunk minden segítséget megtalál. Zárójelben jegyezzük meg, hogy autóhitel a szó szoros, finanszírozási konstrukciót takaró értelmében nem érhető el a jelenlegi szabályozás mellett: jelenleg csak lízingelni lehet; a köznyelvben való elterjedtsége okán mi tovább használjuk a kifejezést.

A kgfb megkötése során tehát egyértelműen az alacsony ár az elsődleges szempont.

Ennek az okát nem kell különösebb kutatni: minden biztosító azonos feltételekkel kínálja a kötelező biztosítást (ugyanis törvényben van megszabva - nem úgy, mint az autóhitel esetében -, hogy mit kell biztosítani és hogyan), vagyis valóban nincs értelme egy drágább biztosítót választani, ha egyszer úgyis ugyanazt kapjuk.

Ha cascót szeretnénk kötni, a probléma sokkal összetettebb, mivel itt a piac valódi versenyhelyzetet teremt. Az autóhitelhez hasonlóan itt is egymástól teljesen eltérő ajánlatok versenyeznek a piaci szereplőkért: kisebb-nagyobb törlesztőrészletek, különböző káresemények esetén történő kifizetések, ilyen-olyan feltételek. Míg tehát a kgfb esetén nem kell átnézni a biztosítók ajánlatát, a casco és a gépjármű vásárlási hitel esetén nagyon is indokolt az autó hitel kalkulátor és a biztosítási kalkulátor használata, és a biztosítók, valamint gépjármű finanszírozás esetén a bankok feltételeinek áttekintése.

Kötelező felelősségbiztosítás vagy casco: mindenre van jó és olcsó megoldás, vagyis kedvező feltételű gépkocsi hitel, olcsó felelősségbiztosítás és nem túl megterhelő casco. Keresse meg ön is oldalunkon, hogy hogyan járhat a legjobban. Sokszor pár perces utánjárással hatalmas összegeket takaríthat meg. Egy kötelező biztosítás esetén évi tízezer forint körüli összeget, casco biztosításnál már több tízezer forintot, míg egy olcsó autóhitel a teljes futamidő alatt százezrekkel kevesebbet húz ki az ön zsebéből.
2014-11-30