bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Jól fizető ügyfeleknek...A jól fizető ügyfeleket a bankok sokszor kedvezőbb ajánlatokkal bombázzák, mint amik meghirdetésre kerülnek. Ha valaki éveken át jól törlesztő adós, akkor a futamidő lejárta után kedvezőbben juthat következő, szabadon felhasználható hitelhez. Ehhez elég a bank saját nyilvántartása is, nincs szükség pozitív adóslistára. Fontos megjegyezni, hogy az igazán alacsony teljes hiteldíj mutatóval kínált forint alapú kölcsönök a kiváló adósoknak szólnak.

A jelzálog kölcsönöket jellemzően úgy adják ki, hogy a fedezetül szolgáló ingatlannak megállapítják a piaci értékét, ennek veszik valahány százalékát, általában 70-80%-ról van szó, és végül ennek az értéknek is egy újabb százalékát, ez megint csak 60-80%, és ennyit adnak oda az adósnak. Tehát az ingatlan piaci értékének végül körülbelül az 50%-át kapjuk meg. Ha nagyon kedvező hitelhez tudunk jutni, akkor talán a 60-70%-ot is eléri, csakhogy ezzel nagyon vigyázni kell. Bár elsőre jó üzletnek tűnik a bevitt ingatlan piaci árának ilyen nagy részét megkapni, de ez nagyobb törlesztéssel, és ennélfogva a bedőlés nagyobb kockázatával is jár.

A szabad felhasználású hitelek egyik változata, mellyel a kisebb és közepes összegű kiadásait (pl. nyaralást, lakásfelújítást, tartós használati cikkek megvásárlását) finanszírozhatja anélkül, hogy biztosítékot (ingatlan, értékpapír) ajánlana fel. Személyi kölcsönt jellemzően az átmeneti pénzhiány enyhítésére, valamint javítási-, építési munkákra szánják a felvevők.

Magyarországon szinte mindegyik bank kínál személyi kölcsönöket. A termék népszerűsége nem véletlen: a gyors ügyintézés és a közel azonnali pénzhez jutás lehetősége sokak számára jelent megoldást váratlan esetek, családi kiadás esetén, valamilyen értékesebb háztartási cikk vásárlásánál, sőt, akár adósságrendezéshez is.

A személyi kölcsön általában szabad felhasználású, azaz nem célhoz kötött, vagyis bármilyen célra - például rendkívüli kiadások fedezése, nagyobb események lebonyolítása - felhasználható, jellemzően rövid- vagy középlejáratú, általában fedezet nélküli kölcsön. A kölcsön forintban igényelhető. A kölcsön a legtöbb banknál ingatlanfedezet és kezes bevonása nélkül igényelhető, de adóstárs bevonása esetén magasabb hitelösszeg is elérhető.
2017-12-21