bankihitel.hu logó Lakáscél
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Gyorskölcsön igénylés készpénzben (dokumentumok)Lehetőségünk van, saját tehermentes gépjárművünk finanszíroztatására. Ezt hívják visszhitelnek, amikor a bank a saját tulajdonunkban lévő gépkocsit finanszírozza meg. Ugyanúgy működik, minden mintha gépjárművet szeretnénk vásárolni. Miután kiválasztottunk a számunkra legmegfelelőbb finanszírozót és havi törlesztő részlete, a szükséges papírok benyújtása után hitelbírálaton esünk át, és ha rendben találtak mindent folyósításra is kerül a kívánt összeg. Nézzük át részletesen: Abban az esetben, ha azon gondolkozunk, hogy személyi kölcsönt szeretnénk felvenni, mindenképpen érdemes megfontolni azt a lehetőséget is, hogy ha rendelkezünk, tehermentes gépkocsival milyen feltételek mellett lehet finanszíroztatni. Ugyani egy gépjármű hiteleztetése jelenleg sokkal jobb feltételekkel tud működni, és sokkal gyorsabb is mint egy személyi kölcsön.

Feltételei a következőek: Tehermentesnek kell lennie a gépjárműnek, tehát semelyik finanszírozó opciós joga nem lehet nyilvántartva rajta. úgy kell számolnunk, hogy a kölcsönnek a gépjármű 15 éves koráig ki kell, hogy fusson, ez alapján ki tudjuk számolni, hogy mekkora futamidőre lehet igényelni a kölcsönt; a gépkocsi Eurotax értékelése alapján lehet meghatározni, hogy mekkora hitelösszegre vagyunk jogosultak. Ez az Eurotax értékelés a Magyarországon az összes finanszírozó által elfogadott piaci értéket tükrözi; 20-25% kezdő részlettől lehet igényelni a kölcsönt, tehát az Eurotax érték akár 80% is hitelezhető egy adott gépjárműnél; 18 év feletti magánszemélyek vagy akár jogi személyek is igényelhetik; Magánszemélyeknél megkötés nincs, igényelheti hitelként vagy akár lízingként is a kölcsönt; jogi személyek esetében ezt megkötés szabályozza, ugyanis a PSZÁF előírások értelmében csak lízingben igényelhet kölcsön, a finanszírozókra való biztonsági előírások figyelembe vétele miatt; Jogi személyek esetén két azonnal kizáró körülmény van: az egyik hogy a saját tőke nem mutathat negatív adatokat, illetve a NAV folyószámláján nem lehet tartozás, ebben a két esetben azonnal elutasításra kerül a kérelem; magánszemélyek esetében, ilyen előre meghatározott kikötés nincsen, csupán csak pár alapfeltétel, miszerint Magyar állampolgárnak kell lennie, legalább fél éves folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie, nem lehet aktív KHR listán, 18 évet be kell töltenie, és állandó lakcímmel kell rendelkeznie.

Szükséges dokumentumok igényléshez Magánszemélyek estében: Ahhoz hogy az igénylés elindításra kerüljön, csupán csak az általunk a megkeresésére küldött adatlapot kell hiánytalanul kitöltve visszaküldeni, illetve valamilyenfajta igazolást a jövedelméről, vagy egy munkáltatói jövedelemigazolást, vagy pedig kéthavi bankszámlakivonatát, amennyiben arra érkezik a jövedelme. Pozitív elbírálás esetén, egy független állapotfelméréssel foglalkozó cég, fel fogja venni a kapcsolatot az igénylővel és előre egyeztetett helyszínen és időpontban átvizsgálják a képjárművet, hogy mindenben megfelel e a korábban nyilatkozott állapotnak. Amennyiben itt is rendben volt minden, elfogadásra kerül a szerződés.

Jogi személyek esetében: A folyamat ugyanaz, az adatlapot kell kitölteni, ami alapján megtörténi az elő bírálat. Plusz dokumentumként a finanszírozó rendelkezésére kell bocsájtani egy 30 napnál nem régebbi NAV folyószámla kivonatot, amin nem lehet tartozás a NAV felé, ugyanis abban az esetben kérik a tartozás kifizetését, és annak igazolását minden esetben. Pozitív elbírálás estén szintén következik az állapotfelmérés, és után az elfogadás, majd a szerződéskötés.

Szerződéskötéshez szükséges dokumentumok Magányszemélyek esetében: Személyi igazolvány, vezetői engedély valamit a lakcímkártya másolata, forgalmi engedély másolata, Törzskönyv EREDETIBEN, ugyanis ez a finanszírozónál lesz letétben, amíg aktív a kölcsön, amennyiben visszafizetésre került, az ügyfél visszakapja, 2.300 Forint az összköltség, ez az opció bejegyzés díja, ami azt takarja, hogy az Okmányirodán felvezeti a BM rendszerébe az elidegenítési tilalmat, Illetve amivel a jövedelmét igazolta a bírálatnál, abból van szükség az eredeti példányra, Kötelező felellőség biztosítás igazolása.

Jogi személyek esetében: Aláírási címpéldány másolata, Aláírási jogosult személyi igazolványának illetve lakcímkártyájának másolata, Kötelező felellőség biztosítás igazolása, Törzskönyv EREDETIBEN, Forgalmi engedély EREDETIBEN, eredetiségvizsgálat. 12.000 Forint az új forgalmi engedély illetve új törzskönyv díja a gépkocsi adataira kiszámított vagyonszerzési illeték, számla a Finanszírozónak kiállítva (ezekre azért van szükség, mivel lízing ügyletnél a gépkocsi átkerül a finanszírozó nevére, és mi mint lízingelő, üzembetartó fogunk szerepelni a forgalmi engedélybe)

A felvett kölcsönösszeg kifizetésére kétfajta lehetőség létezik. Az egyik, hogy a kölcsönfelvevő nyilatkozik, hogy melyik pénzintézetnél vezetett milyen bankszámlaszámlára szeretné kérni az átutalást. A másik lehetőség hogy miután megtörtént az okmányirodás ügyintézés, vagyis az opciós jog bejegyzésre került, illetve a gépjármű átírása megtörtént a finanszírozó nevére lízing esetén készpénzben átveheti az összeget. Ennek a költséges a kölcsönösszeg 1%-a. Ugyanis ki kell fizetni a számlaszámról történő készpénz felvétel díját. Azonban itt az ügyfél akár már a szerződéskötés napján hozzá juthat az összeghez.

2013-04-26