bankihitel.hu logó Lakáscél
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Lezárult a Triatlon 2 jegyzése - a HVB legsikeresebb tőkegarantált alapja lettMinden várakozásnál eredményesebbnek bizonyult a HVB Triatlon 2 Tőkegarantált Alap jegyzése, amely 2005. október 21-én zárult le. A HVB Bank és a CA IB Alapkezelő ötödik tőkegarantált alapjaként a HVB Triatlon 2 jegyzési volumene, elődjeit messze túlszárnyalva meghaladta a 4,95 milliárd forintot.

A HVB Bank és a CA IB Alapkezelő Rt eddig öt tőkegarantált alapot bocsátott ki, melyek közül a befektetett összegek nagyságát tekintve 4,95 milliárd forintos volumenével egyértelműen a Triatlon 2 bizonyult a legsikeresebbnek. "A Triatlon 2 Tőkegarantált Alap sikere azt igazolja, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a befektetett tőke visszafizetését garantáló, de ugyanakkor az átlagos kamatoknál magasabb hozamok elérésének lehetőségét adó pénzügyi instrumentumok iránt. A minden eddiginél kedvezőbb eredmény köszönhető az egyedi konstrukciónak is, hiszen nincsen más olyan termék a piacon, mely három eltérő kockázatú portfolión keresztül négy befektetési piachoz hozzáférést biztosítva a futamidő leteltével a legkedvezőbb elérhető hozamot kínálja valamennyi befektetője részére" - foglalta össze a Triatlon 2 sikerének lehetséges okait Baranyai Dávid, a HVB Bank kiemelt ügyfélköri szolgáltatások igazgatója.

A konstrukció kialakításakor az ügyfelek aktuális igényei szolgáltak fő szempontként. Ezek alapján pedig a hozamok mellett - különösen az elmúlt hetek megtakarításokat komolyan érintő piaci eseményeinek hatására - ismét felértékelődött a biztonság. A Triatlon 2 Tőkegarantált Alap három eltérő kockázatú portfoliót tartalmaz, melyekben négy fő befektetési piac, a magyar pénzpiac, az európai ingatlanpiac, valamint a nemzetközi árupiacok - ezen belül is az olaj, az arany, az alumínium - és a részvénypiacok - az USA, Nyugat-Európa és Közép-Európa meghatározott részvényindexei - eltérő súllyal jelennek meg. A befektető e három portfolió hozama közül a legmagasabbat kapja meg a befektetett tőkével együtt a futamidő végén. A befektetési alap zártvégű, a tőkegarancia 100 százalékos, a futamidő 3,5 év. A befektetett tőke és az elért hozam a futamidő leteltét követő 15 napon belül, 2009. májusában kerül kifizetésre. Az Alap kibocsátója a CA IB Alapkezelő Rt.

2005-10-24