bankihitel.hu logó Lakáscél
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hírek a pénzpiac világából

A fokozatos alkalmazkodás biztosítása

A fejlődés során - főként a fejlett országokban - mindig vannak olyan iparágak, amelyek termelésével fel kell hagyni, mert megszűnt komparatív előnyük.
[2011-10-25]

Árfolyam és hitel mechanizmus

A korábbi árfolyamrendszer, és a valutakígyó tapasztalatai alapján az EK tagországok között viszonylag fix, de szükség esetén változtatható valutaparitásokat állapítottak meg. A paritások gyakori változtatásának elkerülésére, igen rövid lejáratú, 1-2 napos, illetve középlejáratú hitel alapot hoztak létre.
[2011-10-24]

A hazai jövedelem védelme

Egy országban a legkülönbözőbb érdekcsoportok igyekeznek elérni, hogy jövedelmüket vámvédelemmel is biztosítsák. Ennek során leggyakrabban a külföldi versenytársak valamilyen költségelőnyére hivatkoznak, amelyet nem lehet piaci eszközökkel megváltoztatni.
[2011-10-19]

Tavaszi lakáshitel akciók

A kilakoltatási moratórium nyárig tartó meghosszabbítása ellenére a bankok bíznak abban, hogy a tavaszi időszakban fellendül a lakáshitelezés: szinte mindegyik hazai bank, hitelintézet előrukkolt valamilyen lakás hitel akcióval. A bankok többféle kedvezménnyel, különféle járulékos díjak elengedésével jutalmazzák a "jó adósokat".
[2011-10-18]

A devizavédelmi vámok

A devizavédelmi vámok bevezetése általában az ország külgazdasági egyensúlyának (kereskedelmi, fizetési mérleg) javítását célozza, vagyis alkalmazásával a devizakiáramlást igyekeznek megakadályozni.
[2011-10-17]

CIB Bank bevásárlókártya

A CIB Bevásárlókártya a hitelkártya szelíd kistestvére. Kizárólagosan Magyarországon és csak vásárlásra használható, ezért korlátozott lehetőségeket biztosít. A CIB Bevásárlókártya olyan egyszerűen hozzáférhető hiteljószág, ami széles körben biztosítja a társadalmi rétegeknek a vásárlás élményét, mintegy kiegészítve a készpénzes költéseket.
[2011-10-14]

CIB gyorskölcsön

A CIB személyi kölcsön egy szabadon felhasználható hitelösszeget biztosít az igénylő számára, és kezes és klasszikus értelemben vett bankfedezet nélkül (ingatlan, óvadék) is hozzáférhető.
[2011-08-16]

A vám, mint adó

A vám normatív jellegű, közvetett adó. Mértékéről, kivetéséről, a befizetés módjáról, a vámeljárásról jogszabályok intézkednek.
[2011-07-25]

A preferenciális vám

A preferenciális vám elsődleges célja, hogy adott termék kereskedelmében bizonyos szállítók vagy vevők számára az átlagosnál kedvezőbb feltételeket teremtsen.
[2011-07-25]