bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hírek a pénzpiac világából

Veszélyes lehet a deviza hitelek forintra váltása

A devizahitel forintra váltása, amennyiben nem csak a bedőlni látszó, vagy bedőlt hitelek megmentésére vonatkozik, rossz társadalmi üzenetet hordoz magában. Arra biztatja a lakosságot, hogy bátran vállaljon erején felül, ha baj van, majd az állam kisegít.

A közvetlen és közvetett finanszírozás

Közvetlen finanszírozás: a megtakarítás közvetlenül cserél gazdát a végső felhasználó (beruházó) jövőbeli pénzével, illetve a fizetési ígéretet megtestesítő értékpapírral.

A deviza hitelek hátránya a magyar gazdaságra

A deviza alapú hitelek térhódításával a jegybanknak (Más néven: központi bank. Jelen esetben: MNB. Legfontosabb feladata általában a mindenkori fizetőeszköz értékének megőrzése, ami jelenleg gyakorlatilag az infláció alacsony szinten tartását és az árstabilitás fenntartását jelenti.) szinte a teljes eszköztára hatástalanná vált, hogy önálló monetáris politikát folytasson.

CIB gyorskölcsön ingatlanfedezettel

A CIB gyorskölcsön lehetőséget biztosít arra, hogy hosszas és bosszantó ügyintézési procedúra nélkül juthasson pénzhez, és a hivatalos papírok beszerzésére sem kell napokat szánnia.

CIB történet

A gazdasági társaságokról szóló 1988. évi VI. Törvény alapján a két korábbi hitelintézet (CIB, és CIB Hungária Kft.) jogutódjaként született meg a CIB Rent Lízing Kft. átalakításával a CIB Rent Rt., amely operatív lízinggel foglalkozik.

Devizaalalpú jelzáloghitel

Az Európai Központi Banknak (EKB) kételyei vannak a bankadót és a devizaalapú jelzáloghitel magánszemélyeknek való betiltását illetően.

CIB Zöld Hullám Extra

Folyószámlához kapcsolt rövid lejáratú rulírozó jellegű, szabad felhasználású hitel keret, amely hasonlóan a cég előre nem tervezhető kiadásaira, likviditási problémák orvoslására nyújt lehetőséget.

Beruházási döntések

A beruházási döntések folyamatában kulcsfontosságú feladat a beruházással kapcsolatos pénzáramlások becslése.

A komparatív előny lényege

A termelékenységi hátrányban lévő ország lemaradása nem minden termék esetében azonos nagyságrendű, így az összmunkaráfordításon belüli ráfordításarányok nem azonosak.