bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hírek a pénzpiac világából

Hiperinfláció

A hiperinfláció általában a háborúk utáni korszakok jellemzője. Valójában a háború előtt, illetve alatt alakulnak ki a későbbi viharos áremelkedés okai, de a háború alatt rendszerint még nem szabadul el az infláció, csak annak befejeződése után.

A központi állami költségvetés alrendszere

Az állami költségvetés az állam központi pénzalapja, az államháztartás egy meghatározott időszakra várható bevételeinek és kiadásainak pénzügyi terve. A központi kormányzati költségvetés alkotja az államháztartás központi szintjét. A költségvetés meghatározott időtartamra szól.

Infláció, pénzromlás

Az inflációnak sokféle definíciójával találkozhatunk az irodalomban és a tankönyvekben egyaránt. Az eredeti értelmezés a pénzmennyiség növekedésére, a forgalom papírpénzzel való telítődésére, illetve a mindezek miatt bekövetkező pénzromlásra utal.

A hozzánk legközelebb eső bankot választjuk

A hozzánk fizikailag legközelebb eső bankot választjuk ügyeink intézésére, derült ki az MNB magyarországi fizetési szokásokat és pénzforgalmi jellemzőket vizsgáló felméréséből.

Késedelmes hitelek

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jelentésében arról számol be, hogy 8,7 %-kal nőtt Magyarországon a késedelmes hitelek száma.

Fedezetipont elemzés

Arra keres választ, hogy mekkora a kulcsfontosságú paraméterek azon legkedvezőtlenebb értéke, amely mellett a projekt még nem veszteséges. Tehát arra keres választ, hogy meddig csökkenhet a termelés (eladás), anélkül, hogy a tevékenység veszteségessé válna.

Hitelkártya helyett betéti kártya

Az amerikai ügyfelek 2009 óta adósságállományuk lehető legkisebb szinten tartása végett egyre inkább a betéti kártyáikat (debit card) használják a hitel kártyák (credit card) helyett.

Fizetési mérleg típusok

A fizetési mérlegnek különböző típusai ismertek. Az egyes mérlegek tartalma az eltérő szerkezetből következően különbözik egymástól.

Az árfolyam- és hitel mechanizmus

A korábbi árfolyamrendszer, és a valutakígyó tapasztalatai alapján az EK tagországok között viszonylag fix, de szükség esetén változtatható valutaparitásokat állapítottak meg. A paritások gyakori változtatásának elkerülésére, igen rövid lejáratú, 1-2 napos, illetve középlejáratú hitel alapot hoztak létre.