bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hírek a pénzpiac világából

Kedvezőbb törlesztőrészlet autóhitel átütemezéssel

Hitelre vásárolt autót, de úgy érzi, kedvezőtlen konstrukciót kapott, és túl magas törlesztőrészletet fizet havonta? Szívesen váltana valami jobbra? Az autóhitel-átütemezés igénybe vételével ez lehetséges. Az egyes hitelintézetek különböző konstrukciói között ma már lehet, hogy találna egy, az ön számára megfelelőbb lehetőséget is.

Váltson kedvezőbb autóhitelre!

Ha évekkel ezelőtt hitelt vett fel, mert autóra volt szüksége, és csak így engedhette meg magának, biztosan az akkor elérhető legjobb konstrukciót választotta. Azonban azóta számos új hitelkonstrukció jelent meg a piacon, így könnyen lehetséges, hogy egy másik kedvezőbbnek bizonyulna jelenlegi hitelénél.

IMI Autóhitel - komplex szolgáltatás ingyen

Az IMI Autóhitel egy ingyenes autóhitel szolgáltatáscsomag. Röviden összefoglalva: országos, díjmentes autóhitel ügyintézés gyorsan, mindössze néhány nap alatt.

Személyi kölcsön helyett

Személyi kölcsön igényt adott be bankjánál, de nem kapott? Vagy egyszerűen csak most szeretne tájékozódni a piacon? Van egy sokkal jobb ötletünk: olcsóbb, gyorsabb, kevesebb munkával jár. Olvassa el tájékoztatónkat és azt is megtudhatja, hogyan juthat hozzá a segítségünkkel ehhez a hitelhez!

Elektronikus banki műveletek

A szolgáltatók már ráismertek az új hálózat adta lehetőségekre és rendkívül dinamikusan fejlesztik e-commerce rendszereiket. Az óriásvállalatoknak (IBM, Compaq) már egészen komplex megoldásaik vannak.

Az internet banking jogi háttere

Napjainkban a jog kizárólag az írásbeli (kézzel aláírt) formát tekinti érvényes szerződésnek. Tehát már egy esetleges számlanyitást sem lehet elvégezni pusztán elektronikus úton.

Áthidalási hitel

A nyílt hitelkerettel ellentétben, amely ismételten jelentkező szükségleteket elégít ki, az áthidalási hitelek viszont olyan hitelek, amely időleges finanszírozási szükségleteket elégítenek ki.

Fogyó bankbetétek és sok forint alapú hitel

2011 márciusában a magyar lakosság több forint alapú hitelt vett fel, mint amennyit törlesztett, míg a deviza hiteleknél fordított volt a helyzet: több hitelt fizettek vissza, mint amennyit felvettek, nettó törlesztők lettek. Ezzel együtt a a lakosságnál kint lévő hitel együttes mennyisége csökkent.

A bankok fejlődése, a hitelezés kialakulása

A bankfejlődés folyamatában kezdetben a pénz őrzése volt a feladat kezdetben: Babilóniában, Egyiptomban, Görögországban, Rómában. A korai időszakban ez a tevékenység a kolostorok, monostorok és papi testületek feladataként jelent meg, hitelről még nem beszélhetünk ebben az időben.