bankihitel.hu logó Lakáscél
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hírek a pénzpiac világából

Tőzsdei befektetés 60 felett?

Az alábbi interjú egy hatvanas, nyugdíjas úrral készült. M. P., nemrégiben kezdte meg az elektronikus kereskedést a tőzsdén. A tapasztalatairól beszélgettünk vele.
[2010-09-20]

Random Capital - a tőzsdei befektetés első lépései kezdő kisbefektetői szemmel

Az alábbi interjú egy olyan befektetővel készült, aki mostanában kezdett el tőzsdézni egy online szolgáltatást kínáló brókercégnél, a Random Capital Brókernél. K. A. a húszas évei végén járó kétdiplomás mérnök, a befektetések terén azonban kevés tapasztalattal rendelkezik, tőzsdei gyakorlata pedig korábban egyáltalán nem volt.
[2010-09-20]

Csökkenő motorhitelezés

Csökkent idénre a motorvásárlási és motorhitelezési kedv Magyarországon, derült ki a Magyar Lízingszövetség nemrég közzétett adataiból. Pedig már az előző év sem alakult túl biztatóan. Ennek megfelelően a továbbiakban is erősen visszafogott idei vásárlási szezonra számítanak a motorkerékpár hitelezésben, finanszírozásban érdekelt vállalatok.
[2010-09-15]

Kamat-visszatérítés deviza hiteles ügyfeleknek

A Raiffeisen Bank 2010. július 1-jétől 2010. szeptember 30-áig, 12 százalékos kamat-visszatérítést biztosít deviza hiteles ügyfelei számára, ami azt jelenti, hogy az adott hónap törlesztőrészletéhez tartozó kamat 12 százalékát lehet visszaigényelni. A kedvezmény visszamenőlegesen is érvényes.
[2010-09-10]

A várnál kevesebb forint hitelre váltás

A vártnál lényegesen kevesebben, elenyésző számban váltották át deviza alapú hiteleiket forint alapúra. Akik ezt tették, azok között a svájci frank alapú hitelesek voltak túlnyomó többségben.
[2010-09-07]

Forint alapon olcsóbb

Tovább csökkentek a forint alapú lakáshitelek kamatai - hozta nyilvánosságra a központi bank (Magyar Nemzeti Bank) április felméréseinek eredményét.
[2010-09-06]

Változatlan jegybanki alapkamat

A Monetáris Tanács április 27-e óta változatlan 5,25%-ban határozza meg a jegybanki alapkamatot. A szakértői várakozásoknak megfelelően maradt júniusban változatlan az irányadó kamat nagysága.
[2010-09-06]

Sokan bármit megtennének a hitelért

Különböző bankok különböző feltételeket támasztanak a hitelfelvevőkkel szemben (helyi számlavezetés, lakásbiztosítás stb.) - ezeket a feltéteket a leendő ügyfelek többnyire elfogadják. Elemzés a lakossági ingatlanhitelek felvételéről.
[2010-09-03]

Hitel információs nyilvántartások, adóslisták állami irányítása

Jóri András adatvédelmi biztos a hitel információs nyilvántartások vagyis az adóslisták állami irányítását szorgalmazza. Elmondása szerint a jogalkotók beavatkozása nélkül, az állampolgárok alkotmányos jogai károsodhatnak a jövőben a hivatalos szervek ellenőrzése nélkül.
[2010-09-01]