bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hírek a pénzpiac világából

Előhitel

Ha az áthidaló kölcsön felvételéig is túl sok idő telik az ügyfél szerint, akkor a lakás-élőtakarékossági szerződés megkötése után felvehető az előhitel.

Jelzálog hitel

Olyan hitel, amelyet a hitelintézetek hosszú lejáratra nyújtanak általában fejlesztési célok finanszírozására, jelzálogfedezet kikötése mellett. A zálogjog a hitelezésben a fedezet biztosításának egyik legfontosabb eszköze.

Jelzálog jog deviazhitelre

A törvény, ami kimondja, hogy nem jegyezhető be jelzálogjog devizahitelre napokon belül beiktatásra kerül.

Hitel átváltás

A forintnak a svájci frankhoz képest történő, mostanában tapasztalható gyengülése rendkívül rosszul érinti az ebben a devizában eladósodottakat. Az egyik megoldás a hitel átváltás lehet, vagyis a hitel más devizanemre történő átváltása, amivel számottevő megtakarítás érhető el.

Befektetési szolgáltatók

Értékpapírok forgalombahozataláról, a befektetési szolgáltatókról és az értéktőzsdéről szóló 1996.évi CXI. törvény (Épt.) alapján működő befektetési szolgáltatók.

Magyar fizetési forgalom

Magyarországon 1987 előtt nem működtek fizetési és értékpapír- elszámolási rendszerek (egyszintű bankrendszer volt: ahol a hitel monopóliummal felruházott központi bank mellett csak néhány specializált pénzintézet működött).

Simor András a hitel adósok megsegítéséről

A magyar jegybank elnöke, Simor András szerint a rendszerben nem okozna fennakadást akár a jelenleginél harminc százalékkal erősebb svájci frank sem, a hitelesek megsegítése pedig szociálpolitikai kérdés, amelynek bekövetkeztekor rendkívüli körültekintéssel szabad csak eljárni.

Fizetési haladék az Erste iszapkárosult adósainak

A vörösiszap katasztrófa Erste ingatlanfedezetes hitellel rendelkező ügyfelei hat hónapos fizetési haladékot kaptak, melynek során sem a kamatot, sem a tőkét nem kéri fizetni a bank.

Banki vs. hitelközvetítői portfolió

Módosulni látszik a bankok hozzáállása a hitelközvetítőkhöz, az ügynöki munkához. Mégpedig negatív irányban. Ennek hátterében az áll, hogy egyes felmérések szerint a bankok fiókjaiban intézett hitelek jobb, biztosabb portfolióval rendelkeznek - azaz kevesebb a bedőlt, vagy idő előtt visszafizetett hitel (legyen az visszhitel, vagy jelzálog alapú hitel egyaránt) -, mint a bankokkal szerződött hitelközvetítők.