bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hírek a pénzpiac világából

Egyre több a bebukott lakás hitel

A Magyar Nemzeti Bank kimutatásai alapján az elmúlt 2 évben mintegy ötszörösére nőtt a késedelmesen - 90 napot meghaladó késéssel - fizetett jelzáloghitelek, ezen belül lakás hitelek száma.

30-40 százalékkal csökkenne a törlesztőrészlet a CIB Bank javaslatával

A lakáshitelezési rendszer működőképességének a helyreállítása céljából javaslattal állt elő a CIB Bank, amelynek segítségével egy átlagos 70 ezer forint körüli hitel törlesztőrészlet kb. 40 ezer forintra lenne leszorítható.

Az Európai Gazdasági és Pénzügyi Unió

Az Európa Tanács J. Delors vezette bizottsága (Hannover) 1988-ban vetette fel a monetáris unió koncepcióját, azzal hogy a gazdasági és pénzügyi unió eléréséhez konkrét utat keressen.

Hitel biztosítás

A hitel biztosítás magába foglalja a hitelező által elszenvedett különböző veszteségeket, így első sorban az adós fizetésképtelenségének kockázatát.

Telebank és Call Center szolgáltatás

A telefonon keresztüli banki szolgáltatások már jó néhány éve léteznek a hazai hitel intézetek palettáján. A Telebank szolgáltatás során az alap információk lekérdezése mellett, a számlákkal rendelkező ügyfelek részére a különböző tranzakciók lebonyolítása is lehetséges.

Office/Home banking szolgáltatás

Az Office/Home banking szolgáltatás egy olyan elektronikus bankszolgáltatás, amelynek segítségével az ügyfél saját személyi számítógépéről férhet hozzá a bank szolgáltatásaihoz. A különbség a kettő között, hogy a Home banking esetében az ügyfél otthonából lép kapcsolatba a hitel intézettel, míg az Office bankingnél az ügyfél a vállalat informatikai infrastruktúráját használja fel kapcsolatfelvételre.

Előre fizetett hitel kártya

A kártyabirtokos az összeget előre kifizeti (ilyen a telefonkártya és számos üzemanyag-kártya). Bár a csoportosításba nem helyezhető el, mégis meg kell említeni a hitel és bankkártyák mellett folyamatosan megjelenő és egyre népszerűbb kereskedelmi kártyákat.

Kártyákkal végezhető elektronikus szolgáltatások

A bankkártyák megjelenésével a bankok számára lehetővé vált, hogy a készpénzforgalom egy része elektronikus úton bonyolódjék. A terminálok fokozatos elterjedés (ATM, POS) alkalmassá tette őket nemcsak készpénzfelvételre, hanem a kereskedelmi forgalomban történő fizetésekre is.

A pénzügyi piac ügyleteinek összehasonlítása

A legnagyobb kockázatot azok a befektetők vállalják, akik részvényeket vásárolnak, Részvény portfoliót tartanak. Azért a törzsrészvényesek kockázata a legnagyobb, mert a társaság folyó jövedelméből, és felszámolás esetén a társaság vagyonából ők részesedhetnek utoljára.