bankihitel.hu logó Lakáscél
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

Hírek a pénzpiac világából

Egyre több a bebukott lakás hitel

A Magyar Nemzeti Bank kimutatásai alapján az elmúlt 2 évben mintegy ötszörösére nőtt a késedelmesen - 90 napot meghaladó késéssel - fizetett jelzáloghitelek, ezen belül lakás hitelek száma.
[2011-04-26]

30-40 százalékkal csökkenne a törlesztőrészlet a CIB Bank javaslatával

A lakáshitelezési rendszer működőképességének a helyreállítása céljából javaslattal állt elő a CIB Bank, amelynek segítségével egy átlagos 70 ezer forint körüli hitel törlesztőrészlet kb. 40 ezer forintra lenne leszorítható.
[2011-04-26]

Az Európai Gazdasági és Pénzügyi Unió

Az Európa Tanács J. Delors vezette bizottsága (Hannover) 1988-ban vetette fel a monetáris unió koncepcióját, azzal hogy a gazdasági és pénzügyi unió eléréséhez konkrét utat keressen.
[2011-02-21]

Hitel biztosítás

A hitel biztosítás magába foglalja a hitelező által elszenvedett különböző veszteségeket, így első sorban az adós fizetésképtelenségének kockázatát.
[2011-02-21]

Telebank és Call Center szolgáltatás

A telefonon keresztüli banki szolgáltatások már jó néhány éve léteznek a hazai hitel intézetek palettáján. A Telebank szolgáltatás során az alap információk lekérdezése mellett, a számlákkal rendelkező ügyfelek részére a különböző tranzakciók lebonyolítása is lehetséges.
[2011-02-07]

Office/Home banking szolgáltatás

Az Office/Home banking szolgáltatás egy olyan elektronikus bankszolgáltatás, amelynek segítségével az ügyfél saját személyi számítógépéről férhet hozzá a bank szolgáltatásaihoz. A különbség a kettő között, hogy a Home banking esetében az ügyfél otthonából lép kapcsolatba a hitel intézettel, míg az Office bankingnél az ügyfél a vállalat informatikai infrastruktúráját használja fel kapcsolatfelvételre.
[2011-02-02]

Előre fizetett hitel kártya

A kártyabirtokos az összeget előre kifizeti (ilyen a telefonkártya és számos üzemanyag-kártya). Bár a csoportosításba nem helyezhető el, mégis meg kell említeni a hitel és bankkártyák mellett folyamatosan megjelenő és egyre népszerűbb kereskedelmi kártyákat.
[2011-02-02]

Kártyákkal végezhető elektronikus szolgáltatások

A bankkártyák megjelenésével a bankok számára lehetővé vált, hogy a készpénzforgalom egy része elektronikus úton bonyolódjék. A terminálok fokozatos elterjedés (ATM, POS) alkalmassá tette őket nemcsak készpénzfelvételre, hanem a kereskedelmi forgalomban történő fizetésekre is.
[2011-01-31]

A pénzügyi piac ügyleteinek összehasonlítása

A legnagyobb kockázatot azok a befektetők vállalják, akik részvényeket vásárolnak, Részvény portfoliót tartanak. Azért a törzsrészvényesek kockázata a legnagyobb, mert a társaság folyó jövedelméből, és felszámolás esetén a társaság vagyonából ők részesedhetnek utoljára.
[2011-01-31]