Banki Hitel Blog

pénzügyek, hitelek közérthetően

Munkatársai bomlasztják a Providentet

április24

A Provident Zrt. vezetősége a szerződéskötések számának megnövelése érdekében nyomást gyakorolt az alkalmazottakra, hogy olyan személyeknek is folyósítsanak hitelt, akikről előre tudták, hogy nem képesek törleszteni – nyilatkozta a Népszabadságnak az értékarányos gyorskölcsönéről ismert cég egyik alkalmazottja, aki pert indít munkaaadója ellen.

A Népszabadságnak névtelenül nyilatkozó férfi – aki csoportvezetőként az alá tartozó területi képviselőkön keresztül több, mint ezer ügyféllel áll kapcsolatban – állítása szerint a vezetés nyomására olyan ügyfeleknek is adtak gyorskölcsönt, akik életkörülményeik és jövedelmi viszonyaik miatt előreláthatóan képtelenek lesznek tartozásaik rendezésére.
Te is, fiam, Brutus?
A neve elhallgatását kérő csoportvezető szerint az elmúlt hónapokban a fizetési morál megromlott, a képviselők által heti rendszerességgel begyűjtött törlesztőrészletek összege jelentősen csökkent, és attól tart, hogy a várható veszteségeket a menedzsment az alkalmazottak nyakába fogja varrni.

A Népszabadság kérdésére válaszolva Mikola Gergely, a Provident Zrt. szóvivője határozottan cáfolta, hogy olyan embereknek is adtak magas kamatozású gyorskölcsönt a Provident munkatársai, akikről tudták, hogy nem képesek törleszteni a részeteket. Ezt elmondása szerint az is bizonyítja, hogy a Provident munkatársait nem a hitelkihelyezések mértéke, hanem a pénzbegyűjtés alapján premizálja.

További részletek itt.

Nem fog megjelenni.

Website example

Hozzászólás: