Banki Hitel Blog

pénzügyek, hitelek közérthetően

Kötelező, autóhitel

november18

Melyek a legfontosabb kritériumok, ha kötelező felelősségbiztosítást szeretne kötni? Értelemszerűen egyetlen kritérium létezik ilyenkor – a magyar kgfb-piac sajátságainak köszönhetően – mégpedig az, hogy a biztosítás minél olcsóbb legyen.

Az autóhitelek példáját tudnánk hirtelen felhozni, bár, mint látni fogjuk, a gépjármű hitelek és autó lízingelés területén valójában még egyértelműbb a helyzet: amelyik hitel vagy lízing olcsóbb, az jobb is.

De hogy ez, a gépjármű finanszírozás területén egyértelműen igaz mondat miért nem érvényes feltétlenül a sokkal kisebb tételeket megmozgató kgfb-piacon is? Azért, mert a biztosítások piacán sajnos kóklerek és csalók is előfordulnak, ami a hitelezésre és a lízingelésre nem jellemző. Az autóhitelek piacán csak komoly játékosok vannak, hiszen ezt a tevékenységet bankok végzik. Nem képzelhető el tehát, hogy autóhitelt akarunk felvenni, és végül mégsem kapunk. De ha valaki így is járna, az sem lenne különösebben kellemetlen, hiszen senki nem veszít egy fillért sem. Az autóhitel felvehető egy másik, kedvező – és valós – feltételeket kínáló pénzintézetnél is, legföljebb az idő és az energia ment pocsékba, amit a gépjármű finanszírozás megszerzésére fordított az ügyfél.

A kötelező biztosításnál azért merülhet fel a csalás lehetősége, mert itt az ügyfél fizet (míg az autóhitelnél vagy autólízingnél ugyebár a pénzintézet), és az ügyfélnek előre be kell fizetnie az éves díjat. Ilyen esetben tehát a csaló biztosító (emlékezzünk a MÁV-ra), vagy az a biztosító, amely komolytalan ajánlatokkal áll elő (KÖBE, példának okáért), elfuthat a pénzzel, és az ügyfél így hoppon marad.

Figyeljünk tehát a kedvező díjak mellett (amelyek persze nagyon is fontosak lehetnek, ha autóhitel is nyomja vállunkat, persze cégünk segít ebből is megtalálni a legolcsóbbat!) a biztosítóra is. Miközben az általunk kínált gépjárműhitelek természetesen megbízható banktól származnak, addig a KÖBE, TIR és egyéb biztosítók konstrukciói gyakran csak olyanok, mint a meszelt sír: kívülről jól néznek ki, de belül rohadnak.

Ügyeljen tehát, hogy milyen biztosítást köt a kampány idején, amikor már a kilowattok számítanak, nem pedig a köbcentik, és egyben felhívjuk a figyelmét, hogy a hitelek piacán sosincs nyugalom, így ott még inkább érdemes az ajánlatokat böngésznie! Ha úgy véli, erre nincs ideje, válasszon minket, és mi a legjobb ajánlatokat válogatjuk össze önnek!

Téma: Autóhitel

Nem fog megjelenni.

Website example

Hozzászólás: