Banki Hitel Blog

pénzügyek, hitelek közérthetően

Kárrendezés személyi sérülés esetén

január29

Baleset bárkit érhet, és mindenkivel megeshet, hogy ebből fakadóan személyi sérülés vagy anyagi kár keletkezik. Ennél már csak az jelent nagyobb problémát, amikor a költségeket teljes mértékben nekünk kell fedezni, vagy épp semmilyen kártérítést nem kapunk a sérülés ellenére.

Ilyenkor nem árt a segítség és nem árt a szakértő vélemény, a gondos körbevezetés a kárrendezés útvesztőjében, illetve a baleseti kárigény benyújtásában is segítségünkre lesz. Személyi sérülés esetén történő kárrendezésre a balesetet szenvedett egyénnek lehet jogos igénye, és akkor is csak a balesettel összefüggésben, az abból kifolyólag keletkezett személyi sérülés vagy sérülések miatt. Hazánkban évente mintegy ötvenezer ember sérül meg a két legtöbbször előforduló baleseti típus, a közlekedési és a munkahelyi balesetben, ezért nem árt elővigyázatosnak lenni. Biztosítás nélkül nemcsak egy esetleges egészségügyi kezelést, de a lábadozást követő időszakot sem tudjuk finanszírozni.

Kárrendezés esetén azonban mindezekre már van forrás, ami fedezi az említett költségeket, mindamellett ezt a pénzt egyfajta sérelemdíjként, nem vagyoni kártérítésként is felfoghatjuk, hiszen egészségünk és épségünk mindennél fontosabb. Úgy is mondhatjuk, hogy a baleseti kártérítés jár, főleg abban az esetben, ha arra a vétlen személy tart igényt. Bár Magyarországnak még van hova fejlődni abban, hogy milyen is a tökéletes kárrendezés személyi sérülés esetén, és a jogtudatosság is gyerekcipőben jár, ezért törvényi kötelezettség van arra, hogy a gépjármű üzembentartója kötelező biztosítást kössön, s így a biztosító kártalanítani tudja a károsultat.

Nem fog megjelenni.

Website example

Hozzászólás: