Banki Hitel Blog

pénzügyek, hitelek közérthetően

Autóhitel a Merkantil Banknál

január18

Lássuk milyen gépjárművekre, milyen feltételekkel igényelhetünk hitelt a Merkantil Banknál. Finanszírozási feltételek: 18 évet betöltött életkor, természetes személy, igénybe vehető finanszírozási forma hitel illetve zárt-és nyíltvégű pénzügyi lízing, 25 év alatt kezes szükséges, egyéni vállalkozók, vállalkozások, ez esetben csak lízing konstrukció lehetséges (zárt-, nyíltvégű). Mit jelentenek fenti fogalmak? A Merkantil autóhitel (kölcsön) esetében az ügyfelet illeti a gépjármű tulajdonjoga. Pénzügyi lízing konstrukcióban egészen a futamidő végéig a gépjármű a lízingbeadó tulajdonában marad. Sokakban felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a casco biztosítással. Erre is van több lehetőség. Lehet a finanszírozás casco mentes, de ebben az esetben kamatfelárral kell számolni, illetve figyelembe kell venni azt is, hogy káresemény bekövetkezésekor is eleget kell tennünk a finanszírozó felé vállat kötelezettségeinknek a teljes kiegyenlítésig, ami még akár több év, vagy több százezer- vagy millió forint is lehet. Casco köteles konstrukciónál könnyebb dolgunk van, mindössze annyi a teendőnk, hogy a Merkantil Bank Zrt.-t megjelölve kedvezményezettként kötünk egy casco biztosítást, ami a futamidő végéig teljeskörűen érvényes. Legegyszerűbb esetben pedig integrált cascot választunk. Ilyenkor a finanszírozással együtt megkapjuk a biztosítást a Groupama Garancia Biztosítótól, akik a Merkantil Bankkal dolgoztak ki egy ilyenfajta átfogó szolgáltatást. Ezáltal kedvezőbb havi díjjal is számolhatunk, illetve a törlesztőrészletekbe bele van kalkulálva, de természetesen külön is tudjuk az összeget, ha esetleg össze szeretnénk hasonlítani más ajánlatokkal. Amennyiben megtaláltuk a számunkra megfelelő gépjárművet , jó ha tudjuk, hogy készülni fog egy állapotfelmérés is az autóra, hiszem ez a fedezet. Természetesen ez is díjmentes, csupán egy időpontot kell egyeztetni a vizsgálatot végző kollégával. Ez az állapotfelmérés adás vétel esetén a vevő érdekeit is szolgálják, mert ha bármi sérülés, törés volt az autón, az íly módon kiderülhet, még ha az eladó el is hallgatta.

Milyen futamidőre van lehetőségünk?

Természetes személyek esetében 12-84 hónapig terjedő futamidőre van lehetőség. Jogi személy valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetében maximum 96 hónapos futamidő választható.

Hiteligényléshez szükséges dokumentumok

Magánszemélyek esetében:

munkáltatói igazolás, valamint nyugdíjas hiteligénylő esetén nyugdíjigazolvány (bírálat alapján természetesen egyéb dokumentumok is szükségessé válhatnak).

Egyéni vállalkozó és gazdálkodó szervezet esetén:

friss, 30 napnál nem régebbi NAV (APEH) folyószámla kivonat
eredménykimutatás és mérleg
aláírásra jogosult személy aláírási címpéldánya
1 éven belüli cégalakulás esetén az ügyvezető kezessége szükséges, Bt. esetében a kültagnak kell kezességet vállalnia

Eladó részről amennyiben az cég, a cégjegyzésre jogosult aláírási címpéldánya kell. Szerződéskötéshez, természetes személyek esetén: személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány szükséges. Egyéni vállalkozók szerződéskötésekor: vállalkozói igazolvány vagy NAV által kiadott adószámmal ellátott nyilvántartásba vételt tanúsító okirat. Jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetén: cégbírósági kivonat, mely nem régebbi 30 napnál, aláírásra jogosult személy igazolványa valamint lakcímkártyája. Rejtett költség nincsen, csak az okmányirodai átírás során csekken befizetésre kerülő összegeket kell megfizetni.

Téma: Autóhitel

Nem fog megjelenni.

Website example

Hozzászólás: