bankihitel.hu logó Gyorshitel saját autóra
Hitelkalkulátor
Hitelkalkulátor
Gyorshitel ügyintézés
Autóhitelek szerződéskötési díj nélkül
Fiókkereső

MKB Bank Zrt.

MKB Bank Budaörs

Cím:2040 Budaörs, Szabadság út 45. (Pest-megye)
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap


Titulus: Bank
Cím: 1056 Budapest, Váci utca 38.
Fiókok: Megtekintés

A Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) az OTP Bankhoz hasonlóan a kommunista hatalomátvétel egyik terméke volt. A bankot 1950-ben alapították, mint a neve is mutatja, azzal a céllal, hogy a nemzetközi pénzforgalomban szükséges pénzügyi tranzakciókat bonyolítsa. 1987-ben, a kétszintű bankrendszer létrehozása után a bank teljes kereskedelmi banki jogokat kapott, amit kihasznált, és rögtön bővíteni kezdte profilját, hogy így a belföldi vállalatok igényeit teljes mértékben ki tudja szolgálni.

A 90-es években folyamatosan fejlesztették a privát banki szolgáltatásokat, a pénz- és devizapiaci és a tőkepiaci tevékenységeket. Az évtized végére a bank a pénzpiaci szolgáltatások teljes körét lefedte.

A bank privatizációja több lépcsőben ment végbe, számos változás után végül két tulajdonos maradt, a Bayern LB és a BAWAG, egy osztrák szakszervezeti kézben levő bank.

A Külkereskedelmi Bank (MKB) univerzális bank, azonban más bankokhoz hasonlóan bizonyos szektorokat kiemelten kezel, mint pl. az MKB autóhitel. A bank így mindig odafigyel arra, hogy hagyományosan erős pozícióit megőrizze a nagyvállalati és intézményi üzletágban.